Travis Scott niet meer welkom op Coachella na drama op Astroworld

Het ziet ernaar uit dat rapper Travis Scott volgend jaar niet meer op het festival Coachella zal staan. Na het drama op zijn eigen festival Astroworld, waarbij tien mensen stierven, wordt de haat op de rapper alsmaar groter. Een aantal mensen startten een petitie om Scott weg te houden van het Coachella-podium. Ook de Amerikaanse entertainmentwebsite Variety ziet Scott niet snel terugkeren naar grote festivals.

Is het einde van de carrière van Travis Scott nabij? De Amerikaan lijkt alleszins al niet meer welkom op de grote podia. In november stond de rapper op de main stage van zijn eigen festival Astroworld. Al snel werd duidelijk dat het publiek veel te dicht op elkaar stond, en daarbij ook nog eens begon te duwen en trekken, met een vertrappeling als gevolg. Hoewel er uit het publiek verschillende noodkreten klonken (en er zelfs ambulances door het publiek reden), ging Scott toch door met zijn optreden. Uiteindelijk stierven er tien mensen en raakten er ook nog een tal van mensen gewond.

Petitie

Ondanks Travis Scott’s pogingen om het volledige publiek te vergoeden en ook de begrafenissen voor zijn rekening te nemen, komt alle spijt te laat. De rapper kan al een aantal maanden rekenen op veel haat en ongeloof. Niemand begrijpt waarom hij zelf niet ingreep, ondanks het feit dat hij optrad op een enorm podium op een enorm evenement. Volgens velen is dat geen uitvlucht om niet te zien wat er met het publiek gebeurt. Wat volgde was een hype op TikTok waar mensen aantoonden dat het niet moeilijk was om voor de veiligheid en gezondheid van je publiek te zorgen. Dat werd bewezen door verschillende filmpjes van andere artiesten. Ondertussen hebben ook grote merken als Nike de samenwerking met de zanger al laten vallen.

Niet veel later volgde dus een petitie om Travis Scott weg te houden van zijn volgende grote evenement, het populaire festival Coachella in april 2022. Die telt ondertussen meer dan 60.000 handtekeningen, en ook Variety is ervan overtuigd dat Scott niet direct zal terugkeren naar grote podia. “Het is moeilijk om je voor te stellen dat de rapper in de nabije toekomst zal optreden op eender welk muziekfestival”, klinkt het. Ook de opmerkingen onder de petitie volgen dat idee. “Travis Scott is niet meer te vertrouwen als headliner op een groot festival”, laat ondertekende JR weten.

Bekijk hier een van de vele TikToks van tijdens de show:

@thekempire More footage is being revealed about what happened last night at Travis Scott’s Astroworld Festival. #travisscott #astroworld #astroworldfestival ♬ original sound – K E M P I R E 🐘
Meer
Lees meer...