Left Right
scrollTop top

Travis Scott wilde begrafenis 9-jarig slachtoffer Astroworld betalen maar familie weigert


Travis Scott
© Jamaal Ellis/Houston Chronicle via AP (via Isopix)

De 9-jarige Ezra Blount is het jongste dodelijke slachtoffer na de chaos op het concert van Travis Scott op Astroworld. De jongen werd vertrappeld tijdens het optreden en overleed later aan z’n verwondingen in het ziekenhuis. Travis Scott stelde voor om de begrafeniskosten te betalen, maar de familie van Ezra weigerde.

Ezra Blount was een van de aanwezigen bij het optreden van Travis Scott op het Amerikaanse festival Astroworld. Toen er door de drukte chaos uitbrak, viel de jongen van de schouders van z’n vader, waarop hij zat om z’n idool te kunnen zien. Toen Ezra op de grond viel, werd hij door de menigte vertrappeld.

Ezra werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in een kunstmatige coma gehouden werd. Hij vocht daar nog tien dagen voor z’n leven, maar overleed uiteindelijk aan z’n verwondingen. Daardoor is hij het jongste dodelijke slachtoffer van Astroworld.

Begrafeniskosten

Travis Scott stelde voor om de begrafeniskosten voor z’n rekening te nemen, maar dat aanbod werd door de familie van Ezra afgewezen. In een brief die Rolling Stone kon inkijken, lichtte Bob Hilliard, de advocaat van de familie, de beslissing toe. “Het voorstel is geweigerd. Ik twijfel er niet aan dat Mr. Scott berouw toont. De komende tijd wordt pijnlijk. Hij moet onder ogen zien en hopelijk begrijpen dat hij een deel van de verantwoordelijkheid draagt voor deze tragedie.”

“Op dit moment moet Scott respecteren dat zijn eigen pijn verbleekt bij die van de familie van Ezra. Er komt mogelijk, en hopelijk, verlossing en groei voor hem aan de andere kant van dit pijnlijke proces. En misschien op een dag zullen Treston (de vader van Ezra, red.) en Mr. Scott kunnen elkaar ontmoeten, want ook dat kan een stap naar verlossing in.” Maar voorlopig is het dus nog niet zover. “Een kind verliezen op de manier waarop Treston Ezra verloor, verergert de pijn. Als ouder kan Treston niet anders dan blijven piekeren over hoe Ezras laatste minuten gevuld waren met angst, lijden, verstikking en – het ergste van alles – omringd door vreemden. Terwijl zijn vader bewusteloos onder de ongecontroleerde menigte lag.”

Rechtszaak

De vader van Ezra spande eerder al een rechtszaak aan tegen Travis Scott en de organisatie van het festival. Volgens hem was er sprake van nalatigheid op verschillende vlakken. Daarbij gaat het om “de controle van mensenmassa’s, het niet verlenen van de juiste medische zorg, aanwerving, training, toezicht en retentie”. In totaal vraagt hij een schadevergoeding van 1 miljoen dollar.

In de aanklacht wordt ook aangehaald hoe het optreden van Scott nog 40 minuten aanhield nadat de autoriteiten het bestempeld hadden als een ongeval met meerdere overlijdens. “Dit jonge kind en zijn familie zullen een levenslang trauma overhouden aan deze dag. Iets wat niemand verwacht wanneer ze een ticket voor een concert kopen”, stelde advocaat Ben Crump. “Concerten en festivals zoals dit moeten een veilige plaats zijn voor mensen van alle leeftijden om in een gecontroleerde omgeving te genieten van muziek. Dit was niet het geval op Astroworld Festival.”

Naast de familie van Ezra spanden ook 125 andere festivalgangers een rechtszaak aan tegen Travis Scott en de andere betrokken partijen. Zij eisen in totaal meer dan 750 miljoen dollar aan schadevergoedingen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…