Left Right
scrollTop top

Nieuwe aanklacht van 125 festivalgangers Astroworld eist 750 miljoen dollar schadevergoeding


Astroworld
© Amy Harris/Invision/AP (via Isopix)

Er is een nieuwe aanklacht ingediend in de nasleep van het optreden van Travis Scott op het Amerikaanse festival Astroworld. Deze keer gaat het om een klacht van 125 festivalgangers. Zij eisen een schadevergoeding van in totaal meer dan 750 miljoen dollar (663 miljoen euro) van verschillende betrokken partijen.

Het optreden van Travis Scott op Astroworld begin november krijgt nog een lang juridisch staartje. De rapper wordt nu namelijk, samen met heel wat andere partijen, aangeklaagd voor meer dan 750 miljoen dollar (663 miljoen euro).

10 doden

Op 5 november 2021 kende een optreden van Travis Scott een desastreus einde. De rapper trad op op het Amerikaanse festival Astroworld, maar er waren te veel mensen die dicht bij het podium probeerden te geraken. Daardoor ontstond er chaos in het publiek waarbij tien doden en tientallen gewonden vielen. Travis Scott of de organisatie zetten het optreden echter niet stop, hoewel er al verschillende mensen overleden waren in het publiek.

In totaal overleden ondertussen al tien mensen die het optreden bijwoonden. De jongste onder hen is de amper 9 jaar oude Ezra Blount. Hij lag na het optreden in het ziekenhuis waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden, maar hij overleed eerder deze week aan z’n verwondingen.

750 miljoen dollar

De vader van het 9-jarige slachtoffer Ezra Blount had eerder al een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott en de organisatie van het festival. Hij eiste een schadevergoeding van 1 miljoen dollar (880.000 euro). Maar een nieuwe aanklacht vraagt nog heel wat meer.

Het gaat om een klacht van 125 bezoekers van Astroworld. Zij eisen in totaal 750 miljoen dollar aan schadevergoedingen en richten zich daarbij tot verschillende partijen. Naast Travis Scott en de organisatie van het festival, wijzen ze ook onder andere Drake, die een cameo maakte tijdens het optreden van Travis Scott, Live Nation en Apple Musical aan als medeplichtigen. De partijen worden aangeklaagd voor grote nalatigheid en slechte planning.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…