Trevor Noah klaagt ziekenhuis en chirurg aan voor nalatigheid na ‘mislukte’ operatie

De Zuid-Afrikaanse televisiepresentator, acteur en komiek Trevor Noah (37), die de meesten wel kennen van zijn satirische programma The Daily Show, heeft een New Yorks ziekenhuis en een chirurg aangeklaagd wegens nalatigheid. De komiek zou vorig jaar namelijk ernstige verwondingen hebben opgelopen na een ‘mislukte’ operatie.

Trevor Noah heeft in het Hooggerechtshof van New York een rechtszaak aangespannen tegen het Hospital for Special Surgery (HSS) en de orthopedisch chirurg Dr. Riley J. Williams.

Oorzaak en gevolg

Noah beweert dat zij “onzorgvuldig en te nonchalant waren in zijn behandeling en verzorging” toen hij in hun ziekenhuis, op 23 november 2020, een operatie onderging. Daarnaast zouden er volgens hem ook niet de juiste diagnostische tests zijn uitgevoerd en niet de juiste medicijnen zijn toegediend en voorgeschreven. Als gevolg hiervan, beweert de rechtszaak, liep Noah “ernstige en pijnlijke persoonlijke verwondingen op, leed hij aan zenuwschokken, geestelijke angst, emotionele problemen en hevige lichamelijke pijn”. De komiek was blijkbaar hierdoor ook een “lange tijd aan zijn bed gekluisterd, wat zelfs resulteerde in een verlies aan levenslust. Sommige verwondingen zouden ook van blijvende aard zijn.”

Maar volgens Page Six specificeert de rechtszaak niet welke operatie de Zuid-Afrikaanse televisiepresentator precies onderging, terwijl hij een patiënt was van dokter Williams tussen 25 augustus en 17 december in 2020.

Noah heeft eerder ook een spoed-apendectomie (verwijdering van de appendix) ondergaan in 2015, al is het onduidelijk of dat in verband staat met zijn operatie van vorig jaar.

Wat zegt het ziekenhuis?

The Daily Mail heeft contact opgenomen met Noah, evenals met zijn advocaat, Justin Blitz, voor meer informatie. Maar voorlopig is het nog niet gelukt om een reactie te krijgen. Daarnaast heeft de Britse krant ook contact opgenomen met het ziekenhuis voor commentaar.

“HSS heeft een klacht ontvangen die is ingediend namens de heer Trevor Noah”, vertelde de vertegenwoordiger van het ziekenhuis aan People. “We hebben samen met zijn advocaat een gedetailleerde weerlegging van de claims gedeeld, waardoor we kunnen zeggen dat alle beweringen ongegrond zijn.”

“Vanwege HIPAA (Amerikaanse wetgeving in de gezondheidssector) zijn we wettelijk beperkt om dieper in te gaan op specifieke aspecten van de behandeling van een patiënt.” De vertegenwoordiger voegde eraan toe dat het “toegewijd is om uitstekende zorg te bieden aan elk van de meer dan 150.000 patiënten die ze elk jaar behandelen. Want het is juist deze toewijding, die ons ziekenhuis heeft gemaakt tot ’s werelds toonaangevende medisch centrum gespecialiseerd in musculoskeletale gezondheid. Wij worden consequent gerangschikt als nummer één in orthopedie, zowel wereldwijd als nationaal”, klinkt het.

Meer
Lees meer...