Wat zijn NFT’s? Trevor Noah legt het uit in handige video

Terwijl bitcoin en andere cryptocurrency nog volop in opmars zijn, is er al iets nieuws op de markt: NFT’s of nifties. Hoewel er gigantische bedragen in omgaan, is het niet altijd even eenvoudig om uit te leggen wat NFT’s nu precies zijn. Gelukkig is er nu deze grappige uitlegvideo van The Daily Show van Trevor Noah.

NFT staat voor non-fungible token, ofwel een niet-vervangbare token. Het zijn een soort unieke digitale verzamelobjecten die bestaan op de blockchain. Wat die objecten precies zijn, kan heel breed gaan. Dat kan gaan over een kunstwerk, korte filmpjes, een meme, de eerste tweet van Twitter-baas Jack Dorsey tot één simpele pixel.

De bedragen die op korte tijd rond zijn beginnen gaan op de NFT-mark zijn gigantisch. Je kan er dus miljoenen mee verdienen waardoor het verleidelijk is om je er zelf op te gaan smijten. Toch is dat zeker niet zonder gevaar. Experts spreken namelijk nu al van een NFT-bubbel die op springen staat en daarnaast zijn er nog heel wat andere risico’s aan verbonden.

Trevor Noah

Het kan dus geen kwaad om je goed te informeren voor je begint te investeren in NFT’s. En als je niet weet hoe daaraan te beginnen, is er nu Trevor Noah om je te helpen. In zijn rubriek If You Don’t Know, Now You Know gaat hij dieper in op alles wat met NFT’s te maken heeft.

Meer
Lees meer...