‘True Crime Belgium’ start volgende week met special over en mét Hans Van Themsche

Het nieuwe seizoen van True Crime Belgium loopt nu al enkele maanden, maar vanaf volgende week komt er een wel heel bijzondere zaak aan bod. True Crime Belgium zal namelijk in een special van drie afleveringen inzoomen op de terreurdaad van Hans Van Themsche en zal de moordenaar daarbij ook zelf aan het woord laten.

True Crime Belgium is een docureeks die Belgische misdaden behandelt. In het verleden kwamen zo al heel wat bekende zaken aan bod, maar vanaf volgende week is het de beurt aan een van de bekendste en meest beklijvende terreurdaden uit ons land: de moorden van Hans Van Themsche.

Hans Van Themsche

Op 11 mei 2006, ondertussen dus bijna 18 jaar geleden, schoot Hans Van Themsche met een jachtgeweer drie mensen neer in Antwerpen. Het ging om de Turkse Songül Koç, de 24-jarige Malinese au pair Oulematou Niangadou en de tweejarige Luna Drowart, waarmee Oulematou aan het wandelen was. Bij zijn daden richtte Van Themsche zich bewust op allochtonen. Hij had een afscheidsbrief achtergelaten voor z’n ouders en had dus niet gepland om de daden zelf te overleven.

Hans Van Themsche werd kort na de feiten in de buik geschoten en opgepakt door de politie. Op dat moment was hij zelf amper 18 jaar oud. In 2007 werd Hans Van Themsche over de volledige lijn schuldig bevonden door een assisenjury. Daardoor kreeg hij een levenslange gevangenisstraf. In 2020 probeerde hij een mildere straf in de vorm van beperkte detentie of een enkelband te krijgen, maar dat verzoek werd al snel afgewezen.

True Crime Belgium: Hans Van Themsche

True Crime Belgium zal in een driedelige special inzoomen op de moorden van Hans Van Themsche. Daarbij zullen niet enkel nabestaanden van de slachtoffers, politieagenten en andere betrokkenen aan het woord komen, maar ook Hans Van Themsche zelf. Het is de eerste keer dat Van Themsche een interview geeft. We zullen in de docureeks ook de confrontatie tussen de nabestaanden van de slachtoffers en Hans Van Themsche te zien krijgen.

De special bestaat uit drie afleveringen, waarvan de eerste op dinsdag 9 januari te zien zal zijn op Play4. Wie een abonnement op Streamz heeft, kan de special vanaf morgen, donderdag 4 januari 2024, al vinden op de streamingdienst.

Bekijk hier de teaser voor de True Crime Belgium-special over Hans Van Themsche:

De special van True Crime Belgium over Hans Van Themsche gaat van start op dinsdag 9 januari. Op Streamz is de special al beschikbaar vanaf donderdag 4 januari.

Meer
Lees meer...