‘True Crime Belgium’ is terug op Play4 met nieuwe afleveringen

Vanaf deze week verschijnen er nieuwe afleveringen van True Crime Belgium. Daarin zal de kijker opnieuw meegenomen worden in verschillende moordzaken uit de geschiedenis. Deze week gaat het programma over de Messenmoorden.

In september gingen er op Play4 al heel wat programma’s van start. Maar ook deze maand krijgen de kijkers veel nieuwe dingen voorgeschoteld. Afgelopen weekend begon zo het nieuwe seizoen van Bake Off en morgen, op dinsdag 31 oktober, komt ook True Crime Belgium terug. Daarin kan de kijker zich opnieuw verdiepen in allerlei moordzaken.

True Crime Belgium

True Crime Belgium brengt opnieuw een hele reeks unieke misdaaddocumentaires over de meest schokkende misdrijven die gepleegd werden in België. Aan de hand van authentiek gerechtelijk foto- en videomateriaal worden de gruwelijkste misdrijven gereconstrueerd. Overlevenden en getuigen vertellen hun beklijvend verhaal, maar ook speurders, onderzoeksrechters en openbare aanklagers geven hun kant van de feiten.

In de nieuwe afleveringen zien we opnieuw een paar belangrijke zaken uit de geschiedenis. De eerste aflevering draait alvast om de Messenmoorden.

Messenmoorden

​In 2001 werd spilfiguur Ronald Van Crombruggen veroordeeld tot 30 jaar cel voor doodslag op zijn vriendin Vera De Lathouwer. Hij dwingt haar tot orale seks en daarna vermoordt hij haar met verschillende messteken.

Negen jaar later komt hij vrij, waarna hij opnieuw toeslaat. Hij verkracht en vermoord Martine Van der Elst, een vrijwilligster die hij in de gevangenis leerde kennen. De twee moorden zijn bijna absurde kopieën van elkaar.

True Crime Belgium: De Messenmoord is morgen om 22.30 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...