‘True Crime Belgium’ van Streamz en Play4 krijgt twee extra afleveringen

Dankzij het succes van True Crime Belgium, de eerste Belgische true-crimeserie, komen Streamz en Play4 met nieuwe afleveringen. Het gaat voorlopig om twee extra afleveringen over beruchte zaken: ‘De Keldermoord’ en ‘De Gifmoord’. De nieuwe documentaires zijn te zien op Streamz en verschijnen later ook op Play4.

True-crimeseries zijn razend populair. Maar toch was het lang wachten tot het genre zich ook echt op ons land ging focussen. Begin dit jaar deden Streamz en Play4 dat wel met True Crime Belgium. Daarvoor maakten ze maar liefst 16 afleveringen die telkens een andere zaak behandelden. De populaire podcast De Volksjury ging daarnaast nog dieper in op de verhalen uit de docureeks.

‘De Keldermoord’ en ‘De Gifmoord’

De eerste ‘nieuwe’ zaak die door True Crime Belgium onder het licht wordt genomen, is de zogenaamde Keldermoord. Die gaat over de moord op Vanessa Luyks, een moeder van drie kinderen die in 2007 iets begint met Kris Groffen. Enkele jaren lijkt alles goed te gaan tussen de twee tot Kris Groffen in 2011 zijn vriendin vermoord en meteen een andere vrouw in huis neemt. Het is uiteindelijk een wijkagent die ervoor zorgt dat er een huiszoeking gehouden wordt in de woonst van Groffen. Daar vinden ze het lichaam van Vanessa Luyks in de kelder.

Ook in ‘De Gifmoord’ is een moeder het slachtoffer van een toenmalige partner. De 45-jarige Veerle uit het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem wordt na twee weken vermist geweest te zijn toevallig gevonden in het kanaal. Na onderzoek bleek de vrouw verdoofd te zijn geweest voor ze in het water werd gedumpt. Lang duurt het niet voor de politie haar partner en ex-apotheker Marc Van Overschelde op het spoor is als dader. De bewijzen stapelen zich al snel op en zijn motief blijkt ziekelijke jaloezie en narcisme te zijn.

Bekijk hier de trailer van True Crime Belgium: De Keldermoord:

De twee nieuwe afleveringen van True Crime Belgium zijn vanaf 14 september 2022 en 19 oktober 2022 te zien via Streamz en worden later ook uitgezonden op Play4.

Meer
Lees meer...