Left Right
scrollTop top

True Crime over seriemoordenaar Son of Sam op Netflix


David Berkowitz
© Mugshot van David Berkowitz – Bron: Netflix

Vanaf woensdag 5 mei kan je op Netflix terecht voor nieuwe true crime. In de miniserie The Sons of Sam: A Descent into Darkness zien we wat journalist Maury Terry van de zaak te denken heeft.

Netflix biedt al jaren kwaliteit aan als het gaat over true crime. Met The Sons of Sam: A Descent into Darkness voegt het er nog eentje bij. Deze miniserie gaat over de moorden van David Berkowitz, gekend onder de alias Son of Sam. In de jaren ’70 trok hij de straten van New York in en vermoordde meestal in het openbaar mensen. Hij werd gearresteerd en de mensen van The Big Apple voelden zich weer veiliger.

Satanische sekte

Voor journalist Maury Terry was de arrestatie niet goed genoeg. De man had al obsessief de zaak gevolgd en wist zeker dat er meer aan de hand was. Hij was ervan overtuigd dat Berkowitz niet alleen handelde en spendeerde tientallen jaren aan het onderzoeken van de zaak. Terry dacht dat er meer dan een moordenaar was en dat er een link bestond tussen Berkowitz en een satanische sekte. Of er iets van waar is, zullen we moeten zien in deze vierdelige miniserie.

Demonische hond

David Berkowitz terroriseerde gedurende 1976 en 1977 New York City. In 1977 werd hij gearresteerd en bekende zes moorden en zeven verwondingen tijdens acht schietpartijen. Son of Sam zei dat hij de moorden pleegde omdat de hond van de buren, die bezeten was door een demon, hem dat opdroeg. Hij leeft nog steeds en zit in de gevangenis. In het tweede seizoen van Mindhunter op Netflix kan je hem zien gespeeld door Oliver Cooper.

Hier zie je de trailer van The Sons of Sam: A Descent into Darkness:

Bekijk hier de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…