Left Right
scrollTop top

Netflix praat met regisseur ‘Mindhunter’ over derde seizoen


Mindhunters
© Bron: Netflix

Goed nieuws voor de fans van de psychologische trillerreeks Mindhunter op Netflix. Regisseur David Fincher is momenteel in gesprek met Netflix voor een mogelijk derde seizoen.

In oktober van 2020 zei regisseur David Fincher nog dat een derde seizoen niet waarschijnlijk was. Het kost te veel geld om de serie te maken en het leverde niet genoeg kijkers op. Ook was de regisseur mentaal kapot van de serie, die erg veel van hem vergde. Eerder liet streamingdienst Netflix al weten dat de show uitgesteld werd. De acteurs mochten hun contract verbreken en ander werk zoeken voor er een derde seizoen kwam.

Dollars moeten kijkers aantrekken

Fincher was zelf niet overtuigd of er een derde seizoen ging komen. “Voor de kijkers die de serie had, was het een dure show. We hadden het erover om eerst Mank af te werken en dan te zien. Eerlijk gezegd denk ik niet dat we het voor minder kunnen doen dan wat ik voor seizoen twee aan kapitaal had. En je moet realistisch zijn: de dollars moeten evenveel kijkers aantrekken.”

Nu blijkt dat de gesprekken toch weer zijn opgestart. “Het enige wat ik kan vertellen, is dat de gesprekken tussen Fincher en Netflix over Mindhunter weer zijn opgestart”, vertelt een bron aan de Britse website SmallScreen. “Ze zijn de mogelijkheid aan het bespreken of de serie kan terugkeren voor een derde seizoen. Het is nog vroeg, maar Fincher klinkt enthousiast over het project.”

Amerikaanse seriemoordenaars

Mindhunter draait rond FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) die samen met psychologe Wendy Carr (Anna Tory) werken vanuit de gedragswetenschappen. Ze interviewen seriemoordenaars die in de gevangenis zitten om hun psychologie te begrijpen. Zo hopen ze hun kennis te gebruiken om onopgeloste zaken op te lossen. In de eerste twee seizoenen komen bekende Amerikaanse seriemoordenaars als Edmund Kemper, David Berkowitz, Richard Speck en Wayne Williams aan bod. Door de twee seizoenen heen zien we kleine stukjes van Dennis Rader op vrije voeten, die later beroemd en berucht zal worden als BTK-Killer. Toch een mogelijk thema voor seizoen drie.

Kijk hier naar de beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…