Netflix komt met ‘Unsolved Mysteries’: smullen voor liefhebbers van true crime

Geweldig nieuws voor fans van documentaires en true crime, want Netflix komt met een nieuwe reeks over onopgeloste mysteries. Al is de reeks niet helemaal nieuw.

Sommige moord- en verdwijningszaken worden nooit opgelost, maar vrienden en familie van de slachtoffers willen natuurlijk nog steeds antwoorden. En die kunnen ze krijgen door de nieuwste reeks op Netflix.

Unsolved Mysteries

https://youtu.be/YIIobTtA3tI

Unsolved Mysteries op Netflix is eigenlijk de comeback van de gelijknamige reeks uit de nineties. In de reeks werd tijdens elke aflevering ingezoomd op één onopgeloste zaak. Dat kon gaan van verdwijningen, moorden waarvoor geen dader gevonden werd of zelfs paranormale verschijningen.

Wat de reeks uniek maakte, was dat de kijkers mee konden helpen om deze zaken op te lossen. Ze konden daarom contact opnemen met de makers. En dat zal ook deze keer het geval zijn. “Deze moderne versie van de klassieke reeks zal dezelfde spanning hebben als het origineel, terwijl we de verhalen zullen vertellen door een premium Netflix-documentaire lens”, zo legt de streamingdienst uit. “Elke aflevering zal focussen op één mysterie en kijkers zullen de onderzoekers kunnen helpen om het boek te sluiten van lang onopgeloste zaken.

Voor de Netflix-versie van de reeks komen de originele makers terug en zullen ze geholpen worden door de producers van Stranger Things. De reeks zal gebruikmaken van re-enactments, maar ook van getuigenissen van de betrokkenen.

Zes afleveringen, zes uiteenlopende onderwerpen

De reeks zal bestaan uit zes afleveringen met telkens een uiteenlopend onderwerp. De eerste aflevering heet Mystery on the Rooftop en vertelt het verhaal van de pasgetrouwde Rey Rivera die dood werd teruggevonden in een conferentiekamer in het Belvedere Hotel in Baltimore, boven zijn lichaam was een gat in het plafond. Op het moment dat hij werd gevonden, was Rey al acht dagen vermist. Volgens de politie van Baltimore pleegde hij zelfmoord door van het dak van het hotel te springen, maar volgens artsen is dat onmogelijk.

De tweede aflevering, 13 Minutes, focust op Patrice Endres, die op 38-jarige leeftijd verdween uit haar kapsalon. In 13 minuten tijd leek ze van de aardbol verdwenen en bleef haar tienerzoon Pistol alleen achter. Pistol is nu op zoek naar antwoorden.

Aflevering drie van de reeks heet House of Terror. Voor die aflevering reizen we af naar Frankrijk, waar in april 2011 de lichamen van een vrouw en vier kinderen werden teruggevonden, begraven in hun eigen tuin. De vader van het gezin, Xavier was nergens te vinden. Al snel werd het duidelijk dat hij de dader was, maar hij werd nooit teruggevonden.

De vierde aflevering van Unsolved Mysteries heet No Ride Home en volgt de zaak rond Alonzo Brooks, die na een feestje met vrienden niet terugkeerde. Een maand later werd zijn lichaam teruggevonden door vrijwilligers in een gebied dat al meermaals doorzocht werd door de politie.

In de vijfde aflevering gaat de reeks helemaal een andere kant op, die van het paranormale. In Berkshire’s UFO wordt dieper ingegaan op de UFO die door verschillende ooggetuigen gezien werd op 1 september 1969 in Berkshire County, Massachusetts. De ooggetuigen proberen al hun hele leven aan de wereld duidelijk te maken dat wat ze zagen echt is, maar niemand wil hen geloven.

De zesde en laatste aflevering heet Missing Witness en gaat over Lena Chapin. Zij hielp, toen ze amper 17 jaar oud was haar moeder om het lichaam van haar stiefvader te verbergen. Vier jaar later, in 2012, moest ze tegen haar moeder getuigen in de rechtbank, maar zover kwam het nooit, want nog voor ze verwacht werd in de rechtbank verdween ze en liet ze zo haar jonge zoontje achter.

Bekijk hier de trailer voor Unsolved Mysteries:

Unsolved Mysteries is vanaf vandaag te zien op Netflix, tot dan is hier onze lijst met de 50 beste reeksen op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...