‘True Detective’ krijgt vijfde seizoen; vierde seizoen eindigt met beste cijfers ooit

Er komt een vijfde seizoen van True Detective. Dat heeft HBO bekendgemaakt. De zender sloot daarvoor een deal af met Issa López, die met True Detective: Night Country ook het vierde seizoen van de crimireeks maakte.

De reeks True Detective heeft een lange en heel variabele geschiedenis. Het programma is een antologiereeks, wat wil zeggen dat ieder seizoen los staat van de andere seizoenen. Er is dus telkens een nieuwe verhaallijn en nieuwe personages. Dat zorgt er ook voor dat de verschillende seizoen vaak heel verschillend onthaald worden door de fans.

Zo dateert het eerste seizoen van True Detective, met Matthew McConaughey en Woody Harrelson, al van 2014. Velen zien dat seizoen nog steeds als een van de beste programma’s ooit gemaakt. Veel minder lof was er voor het tweede seizoen uit 2015 met Colin Farrell, en vooral voor het derde seizoen uit 2019, met Mahershala Ali.

Night Country

Daarna verdween True Detective even van de buis, maar begin dit jaar keerde het terug voor een vierde seizoen. Dat kreeg de ondertitel Night Country, speelde zich af in Alaska en had Jodie Foster als grote ster. Dat nieuwe seizoen kreeg gemengde reacties, maar met 12,7 miljoen kijkers over alle platformen heen is het in de VS wel het best bekeken seizoen van de reeks. Bovendien zag HBO dat aantal kijkers week na week toenemen.

Genoeg reden dus om een vijfde seizoen te maken en daarvoor rekent HBO opnieuw op Issa López, die ook verantwoordelijk was voor Night Country. Zij tekent namelijk een exclusieve deal met HBO. Wanneer het nieuwe seizoen van True Detective te zien zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

True Detective: Night Country is te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...