Trump voor rechter gesleept door Warner Bros.: geen enkele artiest wil dat hij hun muziek gebruikt

De platenfirma en filmstudio Warner Bros. spant een rechtszaak aan tegen Amerikaans president Donald Trump omdat hij muziek van de film ‘The Dark Knight Rises’ gebruikt heeft in een nieuwe campagnetweet. Trump had geen toestemming van Warner Bros. en daarom heeft de platenfirma de tweet alvast laten verwijderen.

Trump had een filmpje van twee minuten gedeeld op Twitter in het kader van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2020. Daarin was het nummer Why Do We Fall? van Hans Zimmer te horen uit de film The Dark Knight Rises uit 2012. Er waren ook tussentitels uit de film te zien.

De tweet is nog op te sporen. Het bijschrift van Trump luidt “MAKE AMERICA GREAT AGAIN!”, maar het filmpje is ondertussen verwijderd wegens schendingen van het auteursrecht.

Het officiële statement van Warner Bros. luidt zo: “Het Warner Bros.-materiaal uit The Dark Knight Rises in deze campagnevideo is zonder toestemming gebruikt. We hebben de juiste juridische instanties gecontacteerd om het filmpje te laten verwijderen.”

(Trump zet z’n zuivering verder: ook nummer één van Secret Service moet opstappen. Waarom of beter: door wie?)

Niet de eerste keer

Het is lang niet de eerste keer dat Trump op de vingers wordt getikt door artiesten. Eerder vroegen onder andere de entourage van Prince, Pharrell Williams en The Rolling Stones al aan de president om hun songs niet langer af te spelen tijdens campagnes.

Het is ook niet de eerste keer dat Trump naar populaire media verwijst om zichzelf te promoten. Toen de spanningen hoog opliepen met Iran postte hij een afbeelding in de stijl van Game Of Thrones met de slogan “sanctions are coming“, een knipoog naar de GOT-leuze “winter is coming“.

(Land of the free? VS neemt nu visum af van hoofdaanklaagster Internationaal Strafhof in Den Haag.)

(Mueller vindt geen bewijs tegen Trump, maar pleit hem ook niet vrij. En dus duurt het spelletje gewoon voort.)

Meer
Lees meer...