Tweede seizoen ‘Drag Race Belgique’ binnenkort van start

Het tweede seizoen van de Belgische, of meer specifiek Waalse, versie van Drag Race gaat binnenkort van start. Drag Race Belgique, waaraan vorig jaar ook Vlaamse drag queens meededen, is gratis online te streamen.

RuPaul’s Drag Race is al sinds 2009 een wereldwijde hype, met heel wat lokale versies die vaak even populair zijn als het origineel. België kon dan ook niet uitblijven. In Vlaanderen is er momenteel nog steeds geen versie van het programma, maar is Wallonië is dat sinds vorig jaar wel het geval.

Vlaamse queens

Toen kon je daar namelijk kijken naar het eerste seizoen van Drag Race Belgique. Presentatrice van dienst was Rita Baga, die tweede werd in het eerste seizoen van Canada’s Drag Race. In de jury zat onder andere Mustii, die ons land in mei zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

In het eerste seizoen van Drag Queen Belgique streden tien deelnemers voor de hoofdprijs van 20.000 euro. Onder hen ook twee Vlaamse queens, waarvan de Gentse Susan van Grindr zelfs als derde eindigde. De overwinning ging uiteindelijk naar Drag Couenne, die van bij het begin topfavoriete was samen met Athena Likis.

Tipik

In het buitenland kreeg Drag Queen Belgique minder positieve commentaren dan veel andere lokale edities, maar dat weerhield de organisatie er niet van om al snel een tweede seizoen aan te kondigen. En dat tweede seizoen komt er nu binnenkort aan. Dat is bekendgemaakt op sociale media met een korte teaser waarin we al enkele beelden zien. Het programma zal bij ons gratis te streamen zijn op Tipik.

Meer
Lees meer...