Tweeling geboren die eigenlijk al 30 jaar oud is

Recent is in het Amerikaanse Oregon een wel heel bijzondere tweeling geboren. Op het zicht zie je niets speciaals aan Timothy en Lydia, maar eigenlijk zijn ze al 30 jaar oud. De tweeling komt namelijk voort uit embryo’s die in 1992 ingevroren werden.

Vorige maand werd de oudste tweeling ooit geboren. De tweeling, Timothy en Lydia, werd verwekt in 1992, maar werd pas nu geboren. De embryo’s waren 30 jaar lang ingevroren, waarmee ze de langst ingevroren embryo’s ooit zijn die succesvol geboren werden.

30 jaar oud

In april 1992 werden vijf embryo’s door een anoniem getrouwd koppel ingevroren zodat ze op een later moment konden kiezen om kinderen te krijgen. Tot 2007 waren de embryo’s ingevroren in een fertiliteitskliniek, waarna het koppel besloot om ze te doneren aan het National Embryo Donation Center.

Daar werden ze eerder dit jaar gekozen door het koppel Rachel en Philip Ridgeway. Zij merkten dat de embryo’s te vinden waren onder de categorie “speciale aandacht”. In die categorie plaatst het National Embryo Donation Center embryo’s die om een bepaalde reden moeilijk gekozen worden. Philip vertelde aan CNN dat ze niet speciaal zochten naar recordbaby’s. “We zochten niet specifiek naar de embryo’s die het langste ingevroren waren. We wilden gewoon de embryo’s die al het langste aan het wachten waren.”

In totaal ging het dus om vijf embryo’s. Twee daarvan waren niet levensvatbaar, de andere drie werden ingeplant bij Rachel. Daarvan werden uiteindelijk twee baby’s geboren. “Ik was vijf jaar toen God leven gaf aan Lydia en Timothy en Hij heeft dat leven tot nu beschermd. Op een manier zijn het onze oudste kinderen, ook al zijn ze de kleinste”, besluit Philip over zijn bijzondere tweeling.

Meer
Lees meer...