Left Right
scrollTop top

Veel emoties in K3 Zoekt K3: Nora en Demi sneuvelen vlak voor de grote finale


Veel emoties in K3 Zoekt K3: Nora en Demi sneuvelen vlak voor de grote finale

Nu afvallen in K3 Zoekt K3 moet verschrikkelijk zijn, maar het overkwam Nora en Demi. Ze mogen zo niet naar de grote finale van volgende week, waarin we eindelijk de nieuwe K3 zullen kennen. Lauren en Klaasje werden na de groepsopdracht al naar de finale gestemd.

De show begon met een furieus pleidooi van Gert Verhulst over het feit dat de wedstrijd helemaal eerlijk verloopt en nog niet is beslist wie de nieuwe K3 zal worden. Hij verwijst daarmee natuurlijk naar het brooddoosincident van deze week. Josje stal de show met een vreemde krans teddyberen rond haar hals. “Als ik haar zie zitten, is het duidelijk waarom we ermee stoppen.” We denken dat Gerard Joling stiekem een beetje jaloers was op zijn landgenote. Na een spetterend openingsnummer, Alle Kleuren, moesten de kandidaten per twee een groepsnummer brengen met een (inter)nationale vedette.

Internationale artiesten

Lauren en Klaasje mochten de spits afbijten met Janieck Devy van Lost Frequencies. Ze zongen het nummer Reality en maakten indruk bij de jury. Kristel was trots, omdat ze zonder problemen de zang overnamen en tot een goed einde brachten. Marthe en Jindra mochten daarna optreden met Alvaro Soler, die El Mismo Sol zelfs al samen met Jennifer Lopez zong. Ze zorgden in elk geval voor een zwoel moment op het podium en toverden een glimlach op het gezicht van Gert Verhulst. Ook zij kregen niets dan complimentjes van de jury.

Die andere favoriet, Hanne, mocht samen met Demi Locked Away in het gezelschap van de beroemde R. City brengen. Beide meisjes waren niet altijd even toonvast, maar dat viel niet op door de zangers naast hen. Josje merkte ook op dat ze zich allebei hebben opgetrokken aan die artiesten. Tot slot mocht onze eigen Koen Wauters een cover brengen met Lisa en Nora. Ze zongen Say Something van onder andere Christina Aguilera. Hoewel ook Koen liefhebber is van Hanne, Marthe en Klaasje, was hij toch tevreden over de prestatie van zijn zangeressen. En die mening werd ook door een alweer enthousiaste jury gedeeld.

Lastige keuze dus voor de jury om twee groepen te nomineren voor een rechtstreeks ticket naar de grote finale. Zij gingen voor een keer niet voor Hanne, maar wel voor de duo’s Lauren en Klaasje, en Marthe en Jindra. Het publiek koos voor Lauren en Klaasje, meteen de allereerste finalisten van K3 Zoekt K3.

Geen buurmeisje meer

De solonummers moesten dan duidelijk maken welke twee meisjes de finale alsnog zouden missen. Demi opende met de Hippie Shake. Het nummer was door de kijkers gekozen, zodat het minder goed lag voor de speciale stem van Demi. Toch maakte Karen duidelijk dat ze haar niet kwijt wil. Voor Nora was het een groter drama. Zij zat er vanaf de eerste noot compleet naast en hoewel ze zich volgens de jury wel nog kon herpakken, was nog meer dan voordien duidelijk wie topfavoriet was om de wedstrijd te verlaten. Misschien speelde dat besef bij Nora ook wel een beetje mee, maar ze ging volledig de mist in.

Lisa zong Hart Verloren en zij hield zich in tegenstelling tot Nora wel goed staande. Gert miste een beetje de uitbundigheid, maar hij ziet haar in de juiste combinatie wel nog functioneren. Het niveau ging plots de hoogte in wanneer Marthe Waar Zijn Die Engeltjes zong. Sinds vorige week is zij misschien wel de topfavoriet bij de jury – ze deed zowel Karen als Gert huilen – en ook bij de kijkers ligt ze goed in de markt. Niks dan superlatieven opnieuw, en ze is weer een stapje dichter bij de overwinning.

Eindelijk mocht Hanne eens een solonummer zingen en het publiek koos het zomerse Oya Lele. Ze deed het meer dan behoorlijk en wist natuurlijk dat ze de kijker achter zich heeft staan. Gert Verhulst vond dat ze vandaag boven haar imago van meisje van de buren is uitgestegen. Jindra sloot de optredens voor vanavond af met Leonardo. Zij piekt volgens de jury op het juiste moment, voor Gert was het zelfs de beste prestatie van de avond.

Maar de eerste keuze lag weer bij de kijker en zij schonken het derde finaleticket terecht aan Marthe, en dus is in de televoting eens niet voor Hanne gekozen. De jury mocht dan nog drie meisjes kiezen en zij gingen eerst voor Jindra. Vervolgens stuurden ze uiteraard ook Hanne naar de finale. Tot slot hebben ze Lisa gered, waardoor we afscheid moesten nemen van Nora en Demi.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…