Eerste veiling cartoonist Jeroom een groot succes

Vlaams cartoonist Jeroom heeft voor het eerst in zijn 25-jarige carrière een paar van zijn werken geveild. Op het online veilingplatform Catawiki veilde hij 40 cartoons, zowel in fysieke print als digitaal als NFT. Zijn comic art veiling bleek nu de meest succesvolle cartoon veiling ooit op Catawiki. De duurste cartoon werd verkocht voor maar liefst 10.650 euro.

Begin deze maand hadden wij een gesprek met Jeroom waarin hij vertelde over zijn verwachtingen van de veiling van zijn cartoons. Hij verklapte dat als zijn eerste veiling goed ging, het in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar is. Zijn eerste comic art veiling op Catawiki is afgelopen weekend afgerond. Hieruit blijkt dat Jeroom alvast een volgende veiling mag plannen. Want het was namelijk een groot succes.

Friendly chap

Maar liefst alle 40 werken van Jeroom uit de veiling werden verkocht. In totaal waren er meer dan 1.000 biedingen en het gemiddeld aantal bieders lag per werk dubbel zo hoog als een typische veiling op Catawiki. Jeroom zal de vijf cartoons met de hoogste biedingen persoonlijk overhandigen aan de kopers. Bovendien heeft de veiling heeft het dubbele opgebracht dan wat oorspronkelijk door experts geschat was. Hiermee is het dan ook de meest succesvolle Comics veiling ooit op Catawiki.

Jeroom zijn meest succesvolle werk op de veiling was de cartoon Friendly chap. De experts van Catawiki hadden de waarde van dit werk geschat op 1.000 euro. Friendly chap werd uiteindelijk verkocht aan het tiendubbele van die schatting, namelijk 10.650 euro.

Jerooms cartoon Friendly Chap:

Jeroom/Catawiki
Meer
Lees meer...