Verenigde Staten noteren hoogste aantal nieuwe besmettingen in één dag sinds start coronapandemie

In de Verenigde Staten is opnieuw een coronarecord gevestigd. Daar werden gisteren 277.346 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Zo blijkt uit de cijfers van de Johns Hopkins universiteit. Daarmee vestigen de Verenigde Staten een nieuw dagrecord.

Hoewel de Verenigde Staten als een van de eerste landen ter wereld van start gingen met het vaccineren van de bevolking, blijft het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus hoog. Zo werd er in de afgelopen 24 uur een recordaantal nieuwe besmettingen met het virus vastgesteld.

Dagrecord

De Verenigde Staten zijn al maandenlang het zwaarst getroffen land ter wereld en de epidemie is er nog niet voorbij. Zo werden er in de afgelopen 24 uur 277.346 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is het hoogste aantal nieuwe besmettingen in één dag tijd sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in de Verenigde Staten. In totaal telt het land nu 20,43 miljoen besmettingen.

In de afgelopen 24 uur overleden er ook 2.378 Amerikanen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Het totale aantal overlijdens door het coronavirus in de Verenigde Staten ligt nu op 350.186. Zo valt te lezen op de website van de John Hopkins universiteit.

Vaccins

De Verenigde Staten maakten gebruik van een noodgoedkeuring van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Daardoor konden ze op 14 december van start gaan met het vaccineren van de bevolking. President Donald Trump liet toen weten dat er in 2020 nog 20 miljoen Amerikanen ingeënt zouden worden. Uiteindelijk ging het om zo’n 4,2 miljoen.

Op 19 december gebruikten de Verenigde Staten opnieuw een noodgoedkeuring. Deze keer ging het om het vaccin van Moderna. Daardoor worden de Amerikanen nu met twee verschillende vaccins ingeënt tegen het coronavirus.

Meer
Lees meer...