Video van VFX-team van ‘Godzilla Minus One’ dat Oscarnominatie viert, gaat viraal

De bekendmaking van de nominaties voor de 96ste Academy Awards heeft voor een mooi filmpje gezorgd. Op sociale media wordt namelijk het moment gedeeld waarop het Japanse VFX-team dat verantwoordelijk was voor de special effects van de film Godzilla Minus One op heel aandoenlijke wijze hun Oscarnominatie vieren.

Tijdens het bekendmaken van de Oscarnominaties ging de aandacht vooral uit naar de grote films. Zo ging Oppenheimer lopen met 13 nominaties, gevolgd door Poor Things met 11 nominaties, Killers of the Flower Moon met 10 nominaties en Barbie met 8 nominaties.

Japan

Maar daarnaast zijn er uiteraard ook heel wat minder bekende films die al door het dolle heen zijn met één Oscarnominatie. Dat was ook het geval bij het Japanse Godzilla Minus One. Zij werden genoemd als kanshebber voor een nominatie voor de Oscar voor Beste Visuele Effecten.

Toch was het uiteraard bang afwachten omdat The Academy buitenlandse films soms wel eens durft te vergeten. Het VFX-team zat dan ook vol spanning naar de bekendmaking te kijken in een klein kamertje met enkele Godzilla’s die meekeken naar het scherm. De ontlading als hun naam vernoemd werd, is prachtig om te zien. De video werd gedeeld op sociale media en is ondertussen al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.

Godzilla Minus One

Godzilla maakte zijn filmdebuut in 1954 en was ondertussen al 38 keer het onderwerp van een film. Toch is Godzilla Minus One volgens velen de beste film ooit in de franchise. Met een budget van niet veel meer dan 10 miljoen dollar (9,17 miljoen euro) wist de film wereldwijd bijna 100 miljoen dollar (91,7 miljoen euro) op te brengen.

Met een score van 8,3 op 10 bij IMDb en maar liefst 98 procent bij zowel het publiek als de critici op Rotten Tomatoes is het ook de best beoordeelde Godzilla-film ooit. Daarbij krijgen vooral de indrukwekkende special effects, zeker in verhouding met het budget van Godzilla Minus One, veel lof.

Bekijk hier de trailer van Godzilla Minus One:

Meer
Lees meer...