Vijf afleveringen ‘South Park’ niet op HBO Max door afbeelding Mohammed

Binnenkort zal je op HBO Max kunnen kijken naar alle 23 seizoenen van de animatiereeks South Park, al zal het niet gaan om álle afleveringen. Vijf afleveringen zullen namelijk niet op de streamingdienst verschijnen en daar is een duidelijke reden voor.

South Park is een reeks die vaak de controverse opzoekt. Daarom mag het niet als een verrassing komen dat bepaalde afleveringen geweerd worden. Dat is nu het geval met vijf afleveringen uit de reeks, die niet te zien zullen zijn op HBO Max dat de rechten voor de reeks onlangs kocht voor meer dan 500 miljoen dollar.

Mohammed

De 23 seizoenen van South Park zullen verschijnen op de streamingdienst HBO Max. Al zullen er dus vijf afleveringen ontbreken. Het gaat om de vijf afleveringen waarin de profeet Mohammed te zien is. Volgens de Islam is het namelijk verboden om de profeet af te beelden.

Om de Islamitische fans van de reeks niet voor de borst te stoten, zullen de vijf afleveringen, verspreid over verschillende seizoenen, niet op HBO Max verschijnen. Ook op Hulu, waar South Park al langer te vinden is, zijn deze afleveringen niet opgenomen in het aanbod.

South Park-website

Ook op de officiële South Park-website, waar de afleveringen tot voor kort te bekijken waren, stonden drie van deze aflevering niet tussen de rest. De afleveringen Super Best Friends (seizoen 5), 200 en 201 (seizoen 14) werden dus zelfs door de makers zelf gezien als ongepast.

De afleveringen Cartoon Wars Part I en Cartoon Wars Part 2 van seizoen 10 waren wel te zien op de website van South Park, maar zullen dus niet terug te vinden zijn op HBO Max. De nieuwe afleveringen van South Park zullen wel allemaal verschijnen op de streamingdienst. South Park krijgt nog zeker drie nieuwe seizoenen, waarvan de afleveringen telkens 24 uur nadat ze op Comedy Central te zien zijn, verschijnen op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...