Vijf leden van Pentagon verlaten Cube Entertainment

Vijf van de negen leden van Pentagon hebben besloten om hun contract met Cube Entertainment niet te verlengen. Het gaat om Yeo One, Yan An, Yuta, Kino en Wooseok. Yeo One en Kino maakten wel al duidelijk dat ze wel lid blijven van Pentagon.

Pentagon bestaat morgen, op 10 oktober 2023, precies zeven jaar. Dat is een belangrijke verjaardag in K-poptermen. Aangezien een K-popcontract volgens de wet maximum zeven jaar mag duren, zijn de meesten dat ook. Wanneer een groep dus zeven jaar bestaat, moeten de artiesten kiezen of ze hun contract verlengen of andere oorden opzoeken. De negen leden van Pentagon kwamen nu dus voor die keuze te staan.

Pentagon

Aan de vooravond van hun zevende verjaardag besloten vijf leden van Pentagon dus om hun contract met Cube Entertainment niet te verlengen. Dat liet het agentschap zelf weten in een statement. “Met de einddatum van de exclusieve contracten van de leden van Pentagon in het vooruitzicht, hebben we diepe gesprekken gehad met de leden over een lange periode. Na grondige deliberatie hebben we besloten dat de exclusieve contracten van Yeo One, Yan An, Yuto, Kino en Wooseok beëindigd worden.” Jinho, Hui, Hongseok en Shinwon besloten dus wel om bij CUBE Entertainment te blijven.

In het statement bedankt het agentschap de vijf vertrekkende leden voor hun tijd bij Cube Entertainment en wensen ze hen het beste toe voor de toekomst. Kort nadat het nieuws verschenen was, deelde Yeo One al een handgeschreven brief op Instagram. Daarin schreef hij dat het afscheid van het agentschap niet betekent dat hij Pentagon verlaat. Ook Kino deelde al foto’s met de rest van de leden van de groep waarin hij duidelijk maakt dat Pentagon zal blijven bestaan.

Bekijk hier het statement van CUBE Entertainment:

Meer
Lees meer...