Left Right
scrollTop top

Vijfde seizoen ‘wtFOCK’ wordt het laatste


wtFOCK
© wtFOCK

Het vijfde seizoen van wtFOCK is gisteren van start gegaan. In dat seizoen staat Yasmina centraal. Wie nog hoopte dat andere personages een eigen seizoen zouden krijgen, moeten we echter teleurstellen. Want het vijfde seizoen wordt het laatste van de reeks.

Sinds gisteren kan je opnieuw de updates van wtFOCK volgen via de website wtfock.be. De online reeks is al aan het vijfde seizoen toe en dat zal ook meteen het laatste worden.

wtFOCK

Oorspronkelijk stond het seizoen over Yasmina al gepland voor vorig jaar. Maar door de uitbraak van het coronavirus moesten de opnames uitgesteld worden. Maar de pandemie gaf de makers wel inspiratie voor extra verhaallijnen. Zo kwamen de effecten van de coronapandemie aan bod in het seizoen rond Kato.

Ook in het vijfde seizoen rond Yasmina zijn er nog mondmaskers te zien. De reeks probeert namelijk zo dicht mogelijk bij de realiteit te blijven en daar maakt het coronavirus nog steeds deel van uit. Het vijfde seizoen zal dieper ingaan op Yasmina die haar plaats in de samenleving probeert te vinden als moslima, maar ook als tienermeisje. SBS liet aan Het Laatste Nieuws weten dat het vijfde seizoen ook het laatste zal worden.

Skam

WtFOCK is gebaseerd op de Noorse reeks Skam. Die bestond uit vier seizoenen die ook telkens inzoomden op een personage uit de reeks. In totaal telde Skam vier seizoenen, waarbij werd gefocust op: Eva (Jana), Noora (Zoë), Isak (Robbe) en Sana (Yasmina). Het vierde seizoen van wtFOCK is dus een seizoen waarbij volledig werd afgeweken van de Noorse blauwdruk, want het personage Kato bestaat ook niet in Skam.

Skam kreeg al remakes in verschillende landen, waarbij er meestal voor gekozen wordt om het origineel te volgen en het op vier seizoenen te houden. Sommige landen maken nog extra seizoenen. Zo telt de Duitse versie DRUCK al zes seizoenen en de Franse, Skam France, zeven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…