Left Right
scrollTop top

‘WtFOCK’ is terug! Seizoen 5 staat in het teken van Yasmina


wtFOCK Yasmina
© wtFOCK

Na een half jaar radiostilte is wtFOCK helemaal terug. Om klokslag 17.34 uur verscheen een nieuw fragment op de website van de online serie. Vanaf nu kunnen we dus opnieuw beginnen uitkijken naar nieuwe fragmenten van de reeks. Elke vrijdag kan je het weekoverzicht bekijken op GoPlay.be.

Beeld je even grote gele letters in: “Maandag 17:34”. WtFOCK is terug, na ongeveer zes maanden afwezigheid is de reeks terug met een nieuw seizoen. Daarbij zal er opnieuw één personage centraal staan.

Yasmina

Het vijfde seizoen van wtFOCK – meteen ook het laatste – gaat over Yasmina. Wie de Noorse serie Skam heeft gezien, waarop wtFOCK gebaseerd is, weet dat het een interessant seizoen wordt waarin de cultuurclash voor moslims in ons land duidelijk wordt. Die cultuurclash is ook al meteen te zien in het eerste fragment. Daarin zien we Yasmina op de bus. Een oudere blanke vrouw gaat op een andere plaats zitten, nadat ze het Arabische alarm van Yasmina hoort. Maar later wordt Yasmina ook uitgescholden door een Marokkaanse jongen omdat ze make-up gebruikt.

Het is dus al meteen duidelijk dat het voor Yasmina niet makkelijk is om haar plekje te vinden. Voor Belgen is ze te Marokkaans en voor mensen van Marokkaanse afkomst is ze te Belgisch. De datum van het nieuwe seizoen is natuurlijk niet volledig willekeurig gekozen. Op dit moment vindt de ramadan plaats, de jaarlijkse vastenperiode van de islam. Aangezien de reeks zicht afspeelt in realtime, zal die periode dus ook een grote rol spelen in het seizoen.

Bekijk hier de aankondiging van het vijfde seizoen:

Bekijk hier interviews met de acteurs van wtFOCK


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…