‘wtFOCK’: Aäron Roggeman (Aaron) en Noa Tambwe Kabati (Moyo) beantwoorden vragen fans: “Intieme scènes zijn gewoon technisch”

wtFOCK is begonnen aan het vijfde en laatste seizoen. Om dat gepast in te zetten, hebben alle acteurs enkele prangende vragen van hun fans beantwoord. En dat levert vijf interviews op, waarbij – net zoals in de reeks – geen enkel onderwerp taboe was.

Het vijfde seizoen van wtFOCK is deze week van start gegaan. In dat seizoen, dat ook het laatste van de reeks zal zijn, ligt de focus op Yasmina. Op dit moment kan je dus online in realtime kijken naar de fragmenten uit de reeks en je kan natuurlijk ook de personages volgen op Instagram. Daar kregen fans van de reeks de kans om vragen te stellen aan hun favoriete acteurs. Zo ging het er bij Aäron Roggeman (Aaron) en Noa Tambwe Kabati (Moyo) aan toe.

Is Aaron vernoemd naar Aäron?

Noa vindt de evolutie die zijn personage Moyo doormaakte door de vier afgelopen seizoenen van wtFOCK mooi. “Ik was enkel de arrogante, niet uitgenodigde jongen. Maar uiteindelijk werd ik een jongen met echte gevoelens, die wel van een waardevolle plek komt en die ook verliefd kan zijn.” Aäron vraagt zich dan weer af hoe het nog zou zijn met zijn personage Aaron wanneer hij afgestudeerd is. “Er is zo’n fase van je puberteit naar je volwassenheid en ik denk dat Aaron daar echt tegen de muur loopt. Het wordt een interessant moment als Aaron beseft dat hij volwassen moet worden.”

Een vraag die veel mensen zich stelden, is natuurlijk of het personage Aaron toevallig Aaron heet of vernoemd is naar de acteur Aäron. En dat blijkt dus helemaal toevallig te zijn. De naam van het personage lag al vast toen Aäron nog niet gekozen was voor de rol. En een fun fact die Noa daarbij verklapt, is dat hijzelf, net als Nathan Bouts (Jens) en Willem Herbots (Robbe) auditie hebben gedaan voor de rol van Aaron.

Als Moyo moest Noa enkele intieme scènes opnemen. Daarover vertelt hij dat het aanvankelijk moeilijk is, maar al snel betert. “Na twee, drie takes besef je dat het gewoon technisch is.”

Wat mogen we nog verwachten van Aäron en Noa?

Nu wtFOCK erop zit kunnen de twee acteurs kijken naar de toekomst. Daarbij wordt danser Noa voor een moeilijk dilemma gesteld: “Dansen of acteren?”. “Dat kan je mij echt niet vragen”, antwoordt hij. “Algemeen zou ik die vraag niet kunnen beantwoorden, maar op dit moment ligt mijn focus wel op acteren.” Noa heeft ook nog een mooie droom: “Ik zou half zo’n goede papa willen zijn voor mijn kinderen dan mijn papa is voor mij.”

Aäron zou dan weer graag aan de andere kant van de camera’s staan. “Ik wil een langspeelfilm maken”, vertelt hij. “En ik wil die puur zelf schrijven en zelf regisseren”. Daarnaast wil hij ook financiële zekerheid hebben.

Bekijk hier het volledige interview met Aäron Roggeman (Aaron) en Noa Tambwe Kabati (Moyo):

Bekijk hier de andere interviews met de acteurs van wtFOCK

wtFOCK is nu te volgen via wtfock.be. Elke vrijdag verschijnt het weekoverzicht op goplay.be.

Meer
Lees meer...