Vin Diesel: “‘Fast & Furious’-franchise krijgt in de toekomst meerdere spin-offs”

Terwijl de Fast & Furious-filmreeks stilaan op zijn einde is, kan hetzelfde niet gezegd worden van de franchise. Volgens bezieler Vin Diesel wordt er namelijk nu al gewerkt aan meerdere spin-offs. Die zullen wel pas gelanceerd worden na het laatste deel van Fast X.

Sinds vorige week kan je in de cinema gaan kijken naar Fast X, maar de franchise is uiteraard al veel ouder. In 2001 verscheen The Fast and the Furious en was de hype begonnen. Ondertussen zijn we 22 jaar later en is de tiende film zojuist uitgekomen onder de naam Fast X. Aanvankelijk was het plan om dit de voorlaatste film uit de reeks te maken, maar recent liet Vin Diesel weten dat er mogelijk nog twee vervolgen komen.

Ondertussen kreeg de franchise met Hobbs & Shaw rond Dwayne Johnson en Jason Statham in 2019 ook een eerste spin-off. Door het succes van die film waren er meteen ook plannen rond een vervolg met dezelfde hoofdpersonages. Voorlopig is er daar echter geen concreet nieuws over.

Vrouwelijke hoofdpersonages

Toch komen er in de toekomst zeker nog meerdere spin-offs. Dat heeft Vin Diesel zelf gezegd. “Ik ben begonnen met het maken van een spin-off met vrouwelijke hoofdpersonages nadat ik in 2017 al plannen maakte voor andere spin-offs”, en hoe eerder ik de finale lever, hoe sneller ik alle spin-offs kan lanceren””, zei hij aan Variety. Vin Diesel voegde er wel aan toe dat hij eerst de één of meerdere sequels op Fast X wil releasen voor er van nieuwe spin-offs sprake kan zijn.

Meer
Lees meer...