Vin Diesel: “Filmstudio wil dat ‘Fast X’ een trilogie wordt”

De Fast & Furious-franchise lijkt nog lang niet ten einde. Deze week komt Fast X in de cinema en normaal gezien zou dat de voorlaatste film zijn in de reeks. Vin Diesel heeft nu echter bekendgemaakt dat er mogelijk nog twee films aankomen. Dat nieuws is wel nog niet officieel bevestigd.

In 2001 verscheen The Fast and the Furious en was een van de bekendste franchises van het prille millennium gelanceerd. Ondertussen zijn we 22 jaar later en komt op woensdag 17 mei de tiende film uit onder de naam Fast X.

Trilogie?

Daarbij was het bij het begin de bedoeling dat Fast X een film in twee delen ging zijn. Maar nu heeft hoofdrolspeler Vin Diesel gezegd dat Fast X mogelijk een trilogie wordt. Dat zei de acteur naar aanleiding van de release van Fast X op de rode loper in Rome volgens Fandango en Variety.

“Bij het maken van deze film vroeg de filmstudio of dit een tweedelige film kon zijn. En nadat de studio deze had gezien, zeiden ze: ‘Kun je van Fast X een trilogie maken?'”, zei Vin Diesel daar. “Elk verhaal heeft drie acts”, voegde collega Michelle Rodriguez daaraan toe. Toen Vin Diesel daarop om meer uitleg werd gevraagd, reageerde hij kortweg met “Je gaat mij hier in de problemen brengen.”

Jason Momoa

In Fast X is Jason Momoa de nieuwe slechterik die het zal opnemen tegen Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn ‘family‘. Hij speelt namelijk Dante, de zoon van de Braziliaanse drugskoning Hernan Reyes (Joaquim de Almeida). Die werd in Fast Five uitgeschakeld door Dom en zijn bende en dus is Dante twaalf jaar later op wraak belust. Die wraak richt zich op de 8-jarige zoon van Dom Toretto, Brian Marcos (Leo Abelo Perry).

Fast X is vanaf woensdag 17 mei te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...