Left Right
scrollTop top

Voetballegende Diego Maradona (60) overleden


Diego Maradona
© Isopix

Voetballegende Diego Maradona is op 60-jarige leeftijd overleden. De Argentijn kreeg vanmorgen een hartstilstand in zijn eigen huis in Tigre. Dokters probeerden hem nog te reanimeren maar alle hulp kwam te laat.

Diego Maradona is zonder twijfel een van de meest legendarische voetballers aller tijden. De Argentijnse spits hielp zijn land in 1986 aan de wereldtitel en was nadien ook een tijdje de trainer van het land.

Maradona

Diego Maradona groeide op in een arme sloppenwijk in de buurt van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Op tienjarige leeftijd werd hij ontdekt toen hij voetbalde bij een lokale club. Toen kon hij aan de slag bij de jeugdopleiding van Argentinos Juniors.

In 1982 werd hij voor één miljard peseta’s overgekocht door FC Barcelona. Twee jaar later trok hij naar het Italiaanse Napoli, waar hij de ploeg in 1987 aan de eerste landstitel van uit de clubgeschiedenis hielp.

Na zijn carrière als profvoetballer ging Maradona aan de slag als trainer. Zo was hij van 2008 tot 2010 ook de coach van het Argentijnse Nationale Elftal, met wie hij naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika trok. Argentinië sneuvelde toen tegen Duitsland in de kwartfinales.

Drugs

In de jaren 80 kreeg Maradona een verslaving aan cocaïne. De impact daarvan werd na een tijdje ook duidelijk op het veld. Die drugsverslaving zorgde er ook voor dat Maradona hartproblemen kreeg. Zo werd hij in 2000 al eens opgenomen in het ziekenhuis. In 2004 kreeg hij een hartinfarct dat veroorzaakt was door een overdosis cocaïne. Daarna liet hij een maagverkleining uitvoeren omdat zijn overgewicht ervoor zorgde dat hij een hoge bloeddruk had.

Uiteindelijk overleed Maradona aan een hartstilstand op 60-jarige leeftijd. De hulpdiensten probeerden hem nog te redden, maar de hulp kwam te laat.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  678.839
 • Aantal
  doden
  20.435