Franse voetbalster Kylian Mbappé (22) is het nieuwe gezicht van Dior

Voetballer Kylian Mbappé (22), die nu speelt voor de voetbalclub Paris Saint Germain en het Franse nationale elftal, is de nieuwe ambassadeur van het Franse luxe modehuis Dior. Hij zal daarmee het nieuwe gezicht worden van de Dior Sauvage parfumcampagne, voorheen acteur Johnny Depp, maar ook van de Dior kledinglijn voor mannen.

Modehuis Dior heeft de winnaar en de beste speler van de laatste wereldbeker, de Fransman Kylian Mbappé, gekozen als de ambassadeur voor hun herenkleding en het parfum Sauvage. Mbappé is het meest opwindende jonge talent in het wereldvoetbal en is een van de drie grote spitsen van de voetbalclub Paris Saint-Germain, naast de Argentijnse Lionel Messi en de Braziliaanse Neymar Jr.

Naast het veld staat Mbappé bekend om zijn liefdadigheidsinitiatieven. Zo sponsort hij Premiers de Cordée, een sportinitiatief voor gehospitaliseerde kinderen. Vorig jaar lanceerde hij ook zijn eigen vereniging, Inspired by KM, om kinderen aan te moedigen hun doelen te bereiken.

Mbappé x Dior

De nieuwe rol van de voetballer brengt het Franse modehuis nog meer in de wereld van de sport, nadat Mbappé een tweejarig contract tekende met Paris Saint-Germain. Deze loopt wel bijna af en er rest dus maar de vraag of de Franse voetbalclub een waardig bod zal kunnen doen om dat contract te verlengen, voordat ze de speler kwijtraken aan de geduchte Europese concurrent Real Madrid.

Mbappé zal het gezicht zijn van de volgende mannenmodecollecties van Dior, ontworpen door artistiek directeur Kim Jones, die zijn passie voor voetbal en zijn waardering voor de Fransman nooit onder stoelen of banken heeft gestoken. Daarnaast zal de voetballer ook de hoofdrol spelen in de campagne voor het best verkopende mannenparfum van het merk, Sauvage.

Maar ook de winnaar van de wereldbeker is al lang fan van Kim Jones’ baanbrekende werk bij Dior en zijn streetstyle is uiterst opmerkelijk. Zo zagen we Mbappé al in de kasjmieren trui van Dior Homme x Peter Doig en schonk de designer hem in januari 2020 een paar Air Dior-sneakers, die Dior in samenwerking met het merk Air Jordan maakte.

Overeenstemmende waarden

Het Franse modehuis is alvast razend enthousiast om samen te werken met de voetbalster. “Het modehuis Dior is bijzonder blij om Kylian Mbappé te verwelkomen, met wie het dezelfde waarden deelt zoals veeleisendheid en vrijgevigheid”, liet het Franse modehuis weten in een persverklaring.

Mbappé voegt zich bij een hele reeks andere beroemde ambassadeurs van Dior, waaronder Hollywoodsterren Johnny Depp en Robert Pattinson, en zal zo zijn imago aan het merk lenen, maar ook meewerken aan een reeks nieuwe projecten. Mbappé deelde het nieuws in het Engels mee op zijn sociale mediakanalen: “Ik ben verheugd om aan te kondigen dat ik nu officieel deel uitmaak van Maison Dior. Ik kan niet wachten om onze samenwerkingen in de mannenmode en aan de Sauvage parfum campagne te delen.”

Meer
Lees meer...