Left Right
scrollTop top

‘Pirates of the Caribbean’-petitie om Johnny Depp terug te halen, bereikt doel van 500.000 handtekeningen


Pirates of the Caribbean 6 Johnny Depp Jack Sparrow
© Johnny Depp als Jack Sparrow in de ‘Pirates of the Caribbean’-films – Disney

In de volgende Pirates of the Caribbean-film zal Johnny Depp niet te zien zijn. Disney zette de samenwerking met de acteur stop omdat die te veel problemen had in z’n persoonlijk leven. Maar fans gingen niet akkoord. Ze zijn ervan overtuigd dat Pirates of the Caribbean niet hetzelfde kan zijn zonder Depps Captain Jack Sparrow. En dus hebben ze een petitie gestart, die ondertussen al meer dan 500.000 keer ondertekend is.

Johnny Depp is de voorbije maanden niet meer weg te denken uit de media. En jammer genoeg voor hem is die media-aandacht deze keer niet zo positief. De acteur is namelijk verwikkeld in verschillende rechtszaken, die allemaal (onrechtstreeks) te maken hebben met z’n relatiebreuk met actrice Amber Heard.

Einde samenwerking

Die problemen in z’n privéleven hebben ook een serieuze impact op het professionele leven van Johnny Depp. Zo zette Warner Bros. de samenwerking met de acteur eind vorig jaar stop. Depp zou normaal in de derde Fantastic Beasts-film te zien zijn als Gellert Grindelwald, maar werd vervangen door Mads Mikkelsen.

Ook Disney had het lastig met de persoonlijke problemen van Johnny Depp. De studio had al in mei vorig jaar gehint naar een nieuwe Pirates of the Caribbean-film zonder de acteur, en dus ook zonder Jack Sparrow. Excuseer, Captain Jack Sparrow. Later bevestigde de studio dat nieuws. De regisseur van de nieuwe film had Depp nog willen betrekken, maar Disney weigerde.

Petitie

Fans van Pirates of the Caribbean en Johnny Depp waren razend. Ze startten een petitie om Disney ervan te overtuigen de acteur toch deel te laten uitmaken van de nieuwe Pirates-film. Het doel van die fans was om 500.000 handtekeningen te verzamelen. En da’s hen ook gelukt.

Op dit moment (donderdag 4 maart om 15.45 uur) hebben al 524.237 de petitie getekend. Het doel is ondertussen bijgesteld naar 1 miljoen handtekeningen. Of Disney rekening zal houden met de handtekeningen, valt nog af te wachten.

Pirates of the Caribbean

Disney is momenteel twee Pirates of the Caribbean-films aan het ontwikkelen. Eén daarvan is al zeker een reboot. Die zal focussen op een vrouwelijke piraat. Er doen heel wat geruchten de ronde dat Margot Robbie die rol zal spelen.

Over de tweede film is (zo mogelijk) nóg minder geweten. Het is nog niet duidelijk of die een vervolg op Dead Men Tell No Tales wordt of ook een reboot. Maar één ding is (momenteel) zeker: Johnny Depp zal er niet in te zien zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428