Disney wilde Johnny Depp niet terug in ‘Pirates of the Caribbean’

Disney is volop bezig met de zesde Pirates of the Caribbean-film. Die wordt een reboot van de filmreeks, en Johnny Depp zal er niet in te zien zijn. Het is Disney zelf die dat beslist heeft, nog voor Depp te horen kreeg dat hij z’n rechtszaak tegen het Britse The Sun verloren. De acteur had de tabloid aangeklaagd omdat die hem een “vrouwenmishandelaar” had genoemd.

Johnny Depp zal niet te zien zijn in de reboot van Pirates of the Caribbean. Dat was al bekend, maar nu blijkt dat Disney al een tijdje beslist had om de acteur opzij te schuiven. Dat komt allemaal door de problemen die Depp heeft op persoonlijk vlak.

Johnny Depp vs. The Sun

Begin november zette Warner Bros. officieel de samenwerking met Johnny Depp stop. De acteur zou normaal verschijnen in de derde Fantastic Beasts-film, maar is vervangen door Mads Mikkelsen. Reden daarvoor waren de verschillende rechtszaken waarin de acteur het middelpunt was. Op dat moment had Johnny Depp al z’n zaak tegen The Sun verloren.

In de Britse Tabloid stond namelijk te lezen dat de acteur een “wife beater” (vrouwenmishandelaar) was. Johnny Depp ging niet akkoord, en klaagde The Sun aan voor onder andere laster. De rechter ging op zijn beurt niet akkoord met de mening van de acteur en deed z’n uitspraak in het voordeel van de tabloid.

In beroep

De acteur ging onmiddellijk in beroep, maar die zaak is geweigerd. Volgens de rechtbank was de kans namelijk té klein dat Depp de zaak zou winnen, en zou een beroepszaak maar weinig nut hebben. Bovendien moet de acteur de juridische kosten voor The Sun betalen, zo’n 628.000 pond (meer dan 705.000 euro).

Depp kan nu nog steeds naar het Amerikaanse hooggerechtshof (high court) trekken om alsnog beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de rechtbank.

Pirates of the Caribbean

Maar nog voor enige uitspraak in die rechtszaken, had Disney al duidelijk gemaakt dat het liever niet meer zou samenwerken met Johnny Depp. De studio wilde van Pirates of the Caribbean 6 een reboot maken, met een focus op een vrouwelijk personage. De kans is groot dat Margot Robbie haar zal vertolken.

Producent Jerry Buckheimer is nog steeds een grote fan van Johnny Depp. Hij heeft er dan ook alles aan gedaan om de acteur in z’n film te doen verschijnen. Zo had ie voorgesteld om Depp de fakkel op het scherm te laten doorgeven aan het personage van (waarschijnlijk) Robbie. Maar Disney heeft geweigerd. Dat staat te lezen in een uitgebreid rapport van The Hollywood Reporter.

Meer
Lees meer...