Volgende ‘Fast & Furious’-film krijgt releasedatum

Het einde van de Fast & Furious-franchise heeft een datum gekregen. Op 4 april 2025 staat namelijk de internationale release van Fast X: Part 2 gepland. Dat heeft bezieler en acteur Vin Diesel bekendgemaakt op Instagram.

In 2001 verscheen The Fast and the Furious en was een van de bekendste franchises van het prille millennium gelanceerd. Ondertussen zijn we 22 jaar later en is de tiende film te zien in de cinema onder de naam Fast X.

Normaal gezien zal dat meteen ook de voorlaatste film worden, want het laatste deel van de franchise is in twee gesplitst. “Voor degenen die niet wisten dat de Fast X slechts deel één was, weet dat deel twee van heel de fast family en de studio een prestatie zal zijn zoals je nog nooit hebt gezien”, schrijft Vin Diesel daarover bij een nieuwe Instagrampost. De acteur deelde meteen ook de geplande internationale releasedatum voor die nieuwe film: 4 april 2025.

Fast X: Part 2 kan opnieuw rekenen op Louis Leterrier als regisseur, terwijl Christina Hodson en Oren Uziel het scenario zullen schrijven. Over de cast is nog niets geweten, al zullen we de vast groep rond Dom Toretto (Vin Diesel) ongetwijfeld terugzien.

Toch niet het einde?

Hoewel Fast X: Part 2 in principe het einde zal zijn van de franchise, is dat nog niet helemaal zeker. Recent liet Vin Diesel namelijk weten dat er mogelijk nog twee vervolgen komen. Sindsdien heeft hij daar wel zelf niets meer over gezegd, dus officieel is dat nog niet.

Daarnaast zal de Fastiverse sowieso niet helemaal stoppen. Er staan namelijk al enkele spin-offs gepland en er zouden er in de toekomst nog meer volgen.

Meer
Lees meer...