Left Right
scrollTop top

Dit was de “vrouw met te weinig kleren aan” tijdens Finland – België


Finland-Belgie-Euro-2020-De-Bruyne
© Isopix

België wist zich gisteren zonder al te veel problemen te plaatsen voor de achtste finale van het Europees kampioenschap voetbal. In de tweede helft was er echter even opschudding toen een vrouw het veld opliep. Tijdens de uitzending kregen we die niet in beeld te zien, maar achteraf zijn er uiteraard wel beelden van terug te vinden. Daaruit blijkt dat de vrouw reclame maakte voor ‘WTF coin’, een soort cryptomunt.

Hoewel de Rode Duivels van bij het begin domineerden tegen Finland slaagden ze er lang niet in om te scoren. Pas in het laatste kwartier wisten Thomas Vermaelen (via doelman Lucas Hrádecký) en Romelu Lukaku voor de veilige 0-2 te zorgen.

Dat was meteen het teken voor Roberto Martinez om enkele spelers te wisselen. In de slotminuten stond ook Hans Vanaken nog klaar voor een korte invalbeurt, maar dat viel bijna in het water. Minutenland tikten de Rode Duivels de bal rond zonder dat het spel stillag waardoor ook de tijd wegtikte.

“Er komt een vrouw met te weinig kleren het veld op”

Gelukkig voor Hans Vanaken liep er in de 91ste minuut een vrouw het veld op waardoor de scheidsrechter het spel wel moest stilleggen. “Er komt een vrouw met te weinig kleren het veld op” was de nu al iconische quote van Peter Vandenbempt. Iets later corrigeerde de commentator zichzelf door te zeggen dat ze voor de lokale temperaturen nog best veel kleren aanhad.

Zoals het protocol het voorschrijft, kwam de pitch invader wel niet beeld. Dat wel doen, zou anderen met gelijkaardige gedachten namelijk kunnen inspireren. Het feit dat de UEFA Christian Eriksen na zijn hartstilstand aan het begin van het tornooi wel in beeld bracht, doet bij velen wel vragen reizen.

WTF Coin

Een dag na het incident met de vrouw zijn er uiteraard wel beelden opgedoken. Daaruit blijkt meteen ook wat de bedoeling van haar actie was. Op haar kleren kunnen we namelijk ‘WTF Coin’ lezen, de naam van een cryptomunt. Daaronder staat een link naar de website yoursafe.wtf.

Bekijk hier meer beelden van de vrouw die het veld opliep tijdens Finland – België

Bron: Isopix
Bron: Isopix
Bron: Isopix

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…