VS telde gisteren meer overlijdens in één dag dan op 9/11

In de Verenigde Staten blijft het aantal besmettingen met het coronavirus nog steeds toenemen. Ook het aantal overlijdens blijft stijgen. Daarbij werd gisteren, op 9 december 2020, opnieuw een record gebroken. Het ging daarbij om 3.124 overlijdens in 24 uur tijd. Wat er voor de eerste keer meer waren dan 3.000.

In ons land zijn de coronacijfers nu al enkele dagen aan het stagneren en ook in de Verenigde Staten is het einde van de corona-epidemie nog niet in zicht. Zo werden er gisteren meer dan 3.000 overlijdens geteld, wat het hoogste aantal is sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus.

Meer doden dan op 9/11

Aangezien het gaat om meer dan 3.000 overlijdens in één dag tijd, maken verschillende Amerikaanse media dezelfde vergelijking. Het ging zo namelijk om meer doden dan tijdens de aanslagen op de WTC torens op 11 september 2001. Die aanslagen kostten namelijk het leven aan 2.977 mensen.

De Verenigde Staten zijn wereldwijd nog steeds het zwaarst getroffen land. Zo werden er al meer dan 15,3 miljoen besmettingen vastgesteld. Daarnaast overleden er in totaal al meer dan 289.000 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

Recordaantal besmettingen

Wanneer we kijken naar de cijfers van de John Hopkins Universiteit dan zien we dat er gisteren meer dan 221.000 besmettingen werden vastgesteld. Ook dat is een record sinds de uitbraak van het coronavirus.

Meer
Lees meer...