Wat doet de bedenker van Ethereum in de keuken van Mila Kunis en Ashton Kutcher?

In het midden van een gesprek tussen Hollywoodacteurs Mila Kunis en Ashton Kutcher, gefilmd met een smartphone in de beslotenheid van hun keuken, verschijnt Vitalik Buterin plotseling om (enigszins uitvoerig) het concept van de door hem uitgevonden cryptomunt uit te leggen.

In een even zelfgemaakte als korte talkshow, geïmproviseerd in hun eigen keuken, bespraken de Kutchers woensdag de cryptowereld. Acteur en ondernemer Ashton Kutcher bevraagt zijn vrouw, actrice Mila Kunis, over blockchain, decentralisatie en Ethereum.

Op deze laatste vraag antwoordt de oprichter van Ethereum zelf. Gewoon zittend, staart Vitalik Buterin naar de lens en begint hij met een conceptuele uitleg over de technologie die hij heeft ontwikkeld.

Buterins conclusie is dat “Ethereum een open platform is waarop iedereen zijn eigen applicaties kan ontwikkelen. En alles wat op Ethereum wordt ontwikkeld, wordt beschermd en geverifieerd door een netwerk van duizenden computers over de hele wereld. En omdat het de programmeertaal ondersteunt, hebben ontwikkelaars onbeperkte mogelijkheden om cryptomunten of NFT’s te creëren”.

https://twitter.com/aplusk/status/1417959228157878273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1417959228157878273%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Ffr.businessam.be%2Fmais-que-fait-vitalik-buterin-le-createur-dethereum-dans-la-cuisine-de-mila-kunis-et-dashton-kutcher%2F

Promo-cameo

De entertainende uitwisseling met de jonge patroon uit de crypto-industrie dient eigenlijk om het nieuwe kunstproject van Mila Kunis te promoten. Zo linkt de video naar de website van ‘Stoner Cats’. Een nieuwe tekenfilmserie met katten die per ongeluk geïntoxiceerd raken.

Maar wat heeft dit met Ethereum te maken?

De actrice heeft zich omringd met NFT-experts, die meewerkten aan het fenomeen CryptoKitties, digitale katjes die via de Ethereum-blockchain worden verzameld. Omdat de auteurs van ‘Stoner Cats’ geloven dat “makers van inhoud en fans in staat moeten zijn om direct met elkaar in contact te komen en kunst uit te wisselen zonder al die bureaucratische onzin.”

Met deze nieuwe technologie testen de projectleiders een nieuwe manier voor consumenten om rechtstreeks te interageren met de inhoud die zij willen bekijken of bezitten, terwijl zij deel uitmaken van het creatieproces. Met andere woorden, de enige manier om de afleveringen te bekijken is in het bezit te zijn van een NFT van ‘Stoner Cats’.

Emancipatoire technologie

Ashton Kutcher steunt al lang toonaangevende crypto-bedrijven via zijn durfkapitaalbedrijf A-Grade Investments. Betalingsoperator BitPay en digitaal vermogensbeheerbedrijf BitGo, om er maar twee te noemen.

Mila Kunis van haar kant maakte gebruik van de beperkingen die de pandemie van het coronavirus haar oplegde om zich te verdiepen in de wereld van Bitcoin, die ze voordien veel te mannelijk (om niet te zeggen macho) naar haar smaak had gevonden.

“Het is echt een emancipatoire technologie. (…) Dus raakte ik als artiest betrokken bij een amusementsproject, Stoner Cats, dat door briljante mensen in hun vrije tijd werd gemaakt. De animator, de schrijver, de regisseur, waren betrokken bij Toy Story 2, Spider-Verse en Space Jam, en ze stapten aan boord van Stoner Cats omdat ze dachten dat het anders was. Terwijl het eigendom van de inhoud teruggaat naar de artiesten. Dus als mensen deze NFT’s leuk vinden en tokens kopen, zullen er meer afleveringen en series gemaakt worden,” legde Mila Kunis vorige maand op de set van Conan uit.

(lb)

Lees ook: Medeoprichter Ethereum knipt banden met de cryptowereld door

Meer
Lees meer...