Will Smith kan door mep mogelijk zijn Oscar verliezen

Will Smith zorgde voor het moment van de avond op de Oscars. En we hebben het dan niet over zijn Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol als Richard Williams in de film King Richard, maar wel over de mep die hij verkocht aan Chris Rock. Die mep kan hem duur komen te staan want de Academy zou zijn Oscar kunnen intrekken.

De Amerikaanse acteur Will Smith was niet gediend met de mop van Chris Rock over de aandoening van zijn vrouw Jada Pinkett Smith op de Oscars. De acteur stapte op Rock af en gaf hem een mep in z’n gezicht waarna hij ook voor de hele zaal riep dat hij niet meer over z’n vrouw moet praten. Enkele minuten later mocht Will Smith de Oscar voor Beste Acteur in ontvangst nemen. Maar er heerst nu onzekerheid of hij die ook zal mogen bijhouden.

Oscar verliezen

De Academy, die de Oscars uitreikt, reageerde via Twitter al op het incident. Daarbij liet de organisatie weten “elke vorm van geweld te veroordelen”. The New York Post legde z’n oor te luister bij “bronnen uit de Hollywood-wereld” die vertelden dat de Academy mogelijk zou kunnen ingrijpen. “Het kan eigenlijk gezien worden als een aanval. Iedereen in de zaal was in shock. Het was heel ongemakkelijk. Ik denk dat Will zijn Oscar niet wil teruggeven, maar wie weet wat er kan gebeuren.”

The New York Post nam ook contact op met de politie van Los Angeles. Die liet weten dat Chris Rock voorlopig geen klacht heeft ingediend tegen Will Smith. Daardoor zal de mep voorlopig dus alvast geen juridisch staartje krijgen. Maar “als de betrokken partij later wel nog beslist om klacht in te dienen zal de LAPD een uitgebreid onderzoek doen”.

Weinstein

De tweet van de Academy, waarbij ze “geweld veroordelen”, kreeg al heel wat kritiek. Want in het verleden greep de Academy nooit in. Terwijl Oscarwinnaars Harvey Weinstein en Roman Polanski ondertussen veroordeeld werden voor seksueel wangedrag. Ook andere Oscarwinnaars werden beschuldigd van seksueel wangedrag, waarbij ze nooit moesten vrezen dat ze hun beeldjes zouden verliezen.

Daarnaast zijn er ook mensen die vinden dat Will Smith z’n Oscar moet verliezen omdat de Academy nu het idee schept dat geweld beloond wordt. Smith kreeg de Oscar voor Beste Acteur namelijk amper enkele minuten nadat hij Chris Rock een mep verkocht.

Meer
Lees meer...