Dit is de winnaar van ‘Bake Off Vlaanderen’

Het seizoen van Bake Off Vlaanderen zit erop. De laatste weken zagen we hoe tien kandidaten het tegen elkaar opnamen in verschillende opdrachten en moesten we ook al afscheid nemen van heel wat deelnemers. Gisteren was het tijd voor de grote finale tussen de drie beste kandidaten.

Van de tien kandidaten die enkele weken geleden aan het avontuur beginnen in Bake Off Vlaanderen, waren er gisteren nog maar drie over. Jante, Stephen en Debbie vochten onderling uit wie de overwinning het meest verdiende. Daarbij hoorden extra moeilijke opdrachten.

Bake Off Vlaanderen

De voorbije weken zagen we tien bakkers aan de startlijn van Bake Off Vlaanderen. Zoals elk jaar zagen we weer heel wat taarten, gebakjes en huizen uit koek de revue passeren. Maar dat zorgde natuurlijk ook voor de nodige spanningen, breakdowns en onzekerheden.

Dit weekend was het tijd voor de grote finale. Daarin namen Jante, Stephen en Debbie het tegen elkaar op in de drie laatste opdrachten. In de eerste opdracht maakte het trio een eigen versie van hun favoriete kermissnack, voor de technische proef leverden ze een getempereerde schelp met bijhorende parel af en voor het laatste spektakelstuk een grote stapeltaart.

Jante

Tijdens de drie opdrachten konden zowel Jante, Stephen als Debbie op verschillende vlakken overtuigen, maar toch stak er volgens de jury één iemand met kop en schouders bovenuit. “Ze zette de voorbije weken de tent in vuur en vlam”, vertelde presentator Wim Opbrouck tijdens de bekendmaking. “De winnaar is Jante.”

De winnares zag de overwinning niet meteen aankomen. “Dit kan gewoon niet”, klinkt het. “Hoe ben ik hier nu geraakt? Mijn hart was aan het bonken in mijn keel. Ik ben zo trots op mezelf omdat ik dit heb kunnen waarmaken.”

Bekijk het fragment hier:

Meer
Lees meer...