Winnaar ‘Belgium’s Next Top Model’ is bekend

Sinds vrijdag kan je op Streamz kijken naar de finale van Belgium’s Next Top Model. Daarin namen de vier overgebleven modellen het tegen elkaar op om de winnaar te worden van het eerste seizoen van het programma op Streamz. En die winnaar is nu dus bekend.

Het eerste seizoen van Belgium’s Next Top Model op Streamz zit erop. Die laatste aflevering was een finale waarvoor niemand minder dan Jani Kazaltzis presentator van dienst was. In de finale zou iemand verkozen worden tot Belgium’s Next Top Model. Die persoon krijgt meteen een modellencontract bij het modellenbureau NOAH Mgmt van jurylid Tom Van Dorpe en zal ook schitteren op de cover van Marie Claire.

Drie rondes

De finale verliep in drie rondes waarbij er telkens nog iemand de wedstrijd moest verlaten. De eerste afvaller werd gekozen door de kijker. Die mocht na de halve finale vorige week stemmen op zijn, haar of hun drie favoriete deelnemers. Radja kreeg de minste stemmen en viel zo net naast het podium.

De top drie moest vervolgens een live-opdracht uitvoeren. Die bestond uit een catwalk, waarbij ze twee looks moesten showen en op het einde van de catwalk werd ook één foto genomen. Die moest van de eerste keer goed zijn en dat was duidelijk geen makkelijke opgave. Na deze opdracht koos de jury ervoor om Fardowza naar huis te sturen. Daardoor bleven enkel Tessa en Gilles over in de laatste ronde.

Gilles

Die laatste ronde bestond uit de fotoshoot voor de cover van Marie Claire. Alle finalisten stonden recent voor de lens voor deze cover en de foto’s van de laatste twee finalisten, Tessa en Gilles, werden live beoordeeld. Nadien ging de jury in beraad want voor de eindbeslissing moesten ze kijken naar het volledige parcours van de twee.

En zo kozen ze uiteindelijk voor Gilles. De jongen met de mullet die vrij onzeker aan de wedstrijd begon, bloeide volledig open en wist verschillende opdrachten te winnen. De jury was vooral onder de indruk van de sterke blik van de 20-jarige Gilles en de nonchalance die hij in elke opdracht liet zien. Zo omschreef Tom Eerebout de blik van Gilles als een moneymaker en hij zou volgens hem perfect passen in campagnes van Yves Saint Laurent. Inge Onsea, die Gilles al boekte voor een van haar shows van Essentiel ziet het als een talent dat bij hem “nooit iets geforceerd is, alles is altijd cool en juist”.

Gilles zal dus te zien zijn op de cover van de decembereditie van Marie Claire en is nu een officieel model bij NOAH Mgmt.

Meer
Lees meer...