‘Belgium’s Next Top Model’ vanaf nu te vinden op Streamz

Vanaf vandaag kan je op Streamz kijken naar de eerste twee afleveringen van Belgium’s Next Top Model. In dit nieuwe seizoen zullen 20 modellen het tegen elkaar opnemen in verschillende opdrachten op de runway en voor de camera om de titel van Belgium’s Next Top Model te veroveren.

Belgium’s Next Top Model is vanaf nu te vinden op Streamz. In de wedstrijd zullen we kennismaken met 20 modellen die hopen om een professioneel modellencontract in de wacht te slepen. Om dat de veroveren zullen ze verschillende opdrachten moeten winnen.

Belgium’s Next Top Model

De zoektocht naar een nieuw topmodel op televisie heeft een lange voorgeschiedenis. Zo zijn er tussen 2003 en 2017 in de Verenigde Staten maar liefst 24 seizoenen uitgezonden van America’s Next Top Model. In Vlaanderen verscheen het programma een eerste keer op tv in 2007 onder de naam Topmodel. Eén jaar later was er een tweede editie, maar daar bleef het ook bij. In 2009 en 2010 was er dan een samenwerking tussen de zenders 2BE en RTL 5 voor twee seizoenen Benelux’ Next Top Model.

Daarna verdween het programma van de buis, maar begin dit jaar kwam Streamz met groot nieuws. De streamingdienst komt namelijk een nieuw (of eigenlijk eerste) seizoen van Belgium’s Next Topmodel. Daarin zullen 20 aspirant-modellen het in tien afleveringen tegen elkaar opnemen. Zij strijden voor een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt, een internationaal gerenommeerd modellenbureau opgericht door de Vlaming Tom Van Dorpe, en een covershoot voor het modeblad Marie-Claire.

Tom Van Dorpe is dan ook een van de juryleden. Hij krijgt het gezelschap van Belgisch topmodel Hannelore Knuts, designer en founder van Essentiel Inge Onsea (die vorig jaar te zien was in De Verraders) en stylist Tom Eerebout. Daarnaast zullen er ook gastjuryleden te zien zijn in Belgium’s Next Top Model.

Teaser

In de teaser kregen we de kandidaten al in actie te zien. We zien hen lopen op de catwalk en poseren voor verschillende shoots. Enkele van die shoots zijn alleen, maar er zijn ook shoots waarbij de modellen samen moeten poseren. Ook is er al een onderwatershoot te zien en verschillende settings.

De teaser maakt ook al duidelijk dat het een emotionele wedstrijd wordt, want wie niet goed genoeg is, vliegt onherroepelijk naar huis. We horen de jury al zeggen dat ze niet enkel op zoek zijn naar een mooi gezicht, maar naar een “muze, het gezicht van deze generatie”.

In de tweede aflevering zullen we al meteen de make-overs van de modellen te zien krijgen. Dit is een moment dat doorgaans voor drama zorgt in het programma.

Bekijk hier de eerste teaser voor Belgium’s Next Top Model:

Meer
Lees meer...