‘Belgium’s Next Top Model’ krijgt eerste teaser

Vanaf vrijdag 15 september kan je op Streamz kijken naar een gloednieuw seizoen van Belgium’s Next Top Model. Vorige week werden de kandidaten bekendgemaakt en nu is het tijd voor de eerste teaser. Daarin krijgen we al enkele van de opdrachten van het seizoen te zien.

Streamz pakt binnen twee weken uit met Belgium’s Next Top Model. Daarbij wordt in het gekende format gezocht naar hét nieuwe Belgische topmodel. In een teaser krijgen we al te zien wat we mogen verwachten.

Belgium’s Next Top Model

De zoektocht naar een nieuw topmodel op televisie heeft een lange voorgeschiedenis. Zo zijn er tussen 2003 en 2017 in de Verenigde Staten maar liefst 24 seizoenen uitgezonden van America’s Next Top Model. In Vlaanderen verscheen het programma een eerste keer op tv in 2007 onder de naam Topmodel. Eén jaar later was er een tweede editie, maar daar bleef het ook bij. In 2009 en 2010 was er dan een samenwerking tussen de zenders 2BE en RTL 5 voor twee seizoenen Benelux’ Next Top Model.

Daarna verdween het programma van de buis, maar begin dit jaar kwam Streamz met groot nieuws. De streamingdienst komt namelijk een nieuw (of eigenlijk eerste) seizoen van Belgium’s Next Topmodel. Daarin zullen 14 aspirant-modellen het in tien afleveringen tegen elkaar opnemen. Zij strijden voor een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt, een internationaal gerenommeerd modellenbureau opgericht door de Vlaming Tom Van Dorpe, en een covershoot voor het modeblad Marie-Claire.

Tom Van Dorpe is dan ook een van de juryleden. Hij krijgt het gezelschap van Belgisch topmodel Hannelore Knuts, designer en founder van Essentiel Inge Onsea (die vorig jaar te zien was in De Verraders) en stylist Tom Eerebout. Daarnaast zullen er ook gastjuryleden te zien zijn in Belgium’s Next Top Model.

Teaser

In een eerste teaser krijgen we de kandidaten al in actie te zien. We zien hen lopen op de catwalk en poseren voor verschillende shoots. Enkele van die shoots zijn alleen, maar er zijn ook shoots waarbij de modellen samen moeten poseren. Ook is er al een onderwatershoot te zien en verschillende settings.

De teaser maakt ook al duidelijk dat het een emotionele wedstrijd wordt, want wie niet goed genoeg is, vliegt onherroepelijk naar huis. We horen de jury al zeggen dat ze niet enkel op zoek zijn naar een mooi gezicht, maar naar een “muze, het gezicht van deze generatie”.

Bekijk hier de eerste teaser voor Belgium’s Next Top Model:

Belgium’s Next Top Model is vanaf vrijdag 15 september 2023 te bekijken via Streamz.

Meer
Lees meer...