Winnaar ‘De Mol’ blikt terug: “Heb geluk gehad, de mol is de echte winnaar”

Compleet ongeloof … dat viel er van het gezicht van Annelotte af te lezen toen haar lampje aanging en ze dus wist dat ze De Mol 2021 had gewonnen en 18.240 euro mocht bijschrijven op haar rekening. De 26-jarige Dilbeekse twijfelde dan ook tot de laatste seconde wie haar mol was, maar vulde de vragenlijst toch nipt beter in dan Sven.

“Ik wil eerst zeggen dat De Mol echt een topreeks is met superleuke mensen. Ik ben blij dat ik met Lennart en Sven de finale heb kunnen spelen”, zei Annelotte na afloop van het programma. “Ik besef dat ik heel veel geluk heb gehad en eigenlijk maar per toeval met foute antwoorden en enkele cruciale pasvragen in de finale ben geraakt.”

Play4

“Voor mij is Lennart als mol dus eigenlijk de echte winnaar. Hij heeft dat zo goed gedaan dat het bij mij eigenlijk nog altijd niet doordringt dat hij de mol is”, gaat ze verder. Annelotte dacht na het vertrek van Philip dan ook dat Sven de mol was. Amper tien minuten voor ze de vragenlijst moest invullen, besliste ze van gedacht. Waarom ze dat precies deed, leek Annelotte nog altijd niet echt te kunnen verklaren: “Zijn lichaamstaal deed mij toch ineens veranderen”.

Ook voor ze de twee vorige eliminaties vol inzette op Philip twijfelde Annelotte aan Sven. “Maar ik heb toen enkele opdrachten samen gedaan met hen twee en daar merkte ik hoe hard Sven Philip in de gaten hield. Zo wist ik dat Sven, die zich als een kandidaat gedroeg, Philip verdacht en ben ik meegegaan in zijn tunnel”, blikt ze terug.

Isidoor

Play4

Naast 18.240 euro hield Annelotte aan het avontuur van De Mol ook nog een hondje over. We wilden dan ook weten hoe het ondertussen gaat met Isidoor. “Heel goed! We hebben allebei wat aanpassingstijd nodig gehad omdat ik geen huisdier had en hij uit een kennel kwam, maar ondertussen kan ik mij geen leven meer zonder Isidoor inbeelden. Hij wordt dan ook rotverwend”

De traditie van De Mol doorheen de jaren wil dat de winnaar met het gewonnen geld ook iets doet voor de hele groep en ondanks het historisch lage bedrag is ook Annelotte dat van plan. “Het zal wel maar een buitenbarbecue zijn, want door die 10.000 euro van Lennart zit The Jane er niet meer in”, lacht ze. “Daarnaast wil ik ook een deel aan een goed doel schenken, maar ook dat gaan we met de groep beslissen.”

Zondag 16 mei om 19.55 uur op Play4 zie je in De Mol hoe Lennart te werk ging.

Meer
Lees meer...