‘Winnie the Pooh: Blood and Honey 2’ doet het verrassend goed bij critici

Fans van Winnie the Pooh kunnen binnenkort weer in de bioscoop terecht. Althans, als ze van een vleugje horror houden. De tweede horrorfilm over het bekende tekenfilmfiguurtje komt er namelijk terug aan. En die doet het alvast beter dan de eerste.

De tweede horrorfilm rond Winnie the Pooh komt eraan! In de Verenigde Staten staat de release voor deze week gepland en binnen enkele weken of maanden zou die ook in Europese landen verschijnen. In België is er nog geen officiële release, maar ook de eerste film was hier kort in de bioscopen te zien.

Hoewel die eerste film niet meteen heel positief werd ontvangen, lijkt dat bij het vervolg toch al iets anders te zijn. Op Rotten Tomatoes doet Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 het namelijk zeer goed.

Blood and Honey

Filmmaker Rhys Waterfield kwam vorig jaar met een slasher-film met twee personages uit de klassieke Winnie the Pooh in de hoofdrol. In Blood and Honey is Christopher Robin van Winnie en Knorretje weggelopen, waardoor de twee geen voedsel meer hebben. Daardoor wordt hun leven compleet omgegooid en gaan ze op zoek naar menselijke prooien om op te eten.

Omdat het verhaal zo bizar leek, werd het al snel een succes. Mensen wilden een bioscooprelease en die kwam er uiteindelijk ook. Doordat fans nadien massaal gingen gaan kijken, kwam de maker al snel met het nieuws dat er een vervolg zou komen. Daarvoor werd ook het budget enorm opgeschroefd.

Positieve commentaar

Ondertussen is Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 al in enkele bioscopen verschenen en hebben ook al heel wat critici de film gezien. En die lijken de film, en de honing, alvast beter gesmaakt te hebben dan de vorige keer.

Op Rotten Tomatoes behaalt de film op dit moment zelfs een uitmuntende score van 100 procent bij de critici. Daarbij moeten we wel melden dat het slechts om zes recensies gaat. Bij de kijkers haalt Blood and Honey 2 een goede 85 procent. Bij de eerste film ging dat om respectievelijk 3 procent en 50 procent. Of de score na alle bioscoopreleases nog steeds zo hoog zal liggen, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...