Left Right
scrollTop top

‘YOU’-makers verfilmen nog een boek van schrijfster Caroline Kepnes


YOU
© YOU – Netflix

De opnames voor het derde seizoen van YOU zijn volop bezig. En toch hebben de makers van de reeks tijd voor nog meer projecten. Al zoeken ze hun inspiratie niet al te ver. Ze gaan namelijk aan de slag met Providence, een ander boek van YOU-schrijfster Caroline Kepnes.

YOU zit er nog niet eens op, en toch zijn showrunner Sera Gamble en schrijver Neil Reynolds al met een ander project bezig. De twee slaan opnieuw de handen in elkaar om een serie te maken die gebaseerd is op een boek van Caroline Kepnes. Dat schrijft entertainmentwebsite Deadline.

Caroline Kepnes

De schrijfster die in 2014 het eerste boek over Joe Goldberg publiceerde, heeft namelijk meer op haar palmares staan dan enkel YOU. Vier jaar na haar verhalen over de moordzuchtige stalker Joe, liet ze Providence: A Novel op de wereld los.

Providence

Dat verhaal gaat over Jon Bronson, die als twaalfjarig jongetje samen met een paar klasgenoten op mysterieuze wijze was verdwenen. Zo’n tien jaar later keert ie terug als een volwassen man, maar herinnert zich niets van z’n puberteit.

Toen hij jong was, had Jon een crush op Chloe Sayers. Zij had de hoop nooit opgegeven en was ervan overtuigd dat Jon zou terugkeren. Hij probeert de draad in z’n leven terug op te pikken en opnieuw close te worden met Chloe.

Maar blijkbaar had Jon tijdens z’n tijd weg van de wereld gruwelijke superkrachten gekregen, die ervoor zorgen dat hij onmogelijk letterlijk dicht bij Chloe kan zijn.

Peacock

Gamble en Reynolds werken dus na YOU opnieuw samen aan een serie gebaseerd op een boek van Caroline Kepnes. Providence zal te zien zijn op Peacock, het streamingplatform van de Amerikaanse zender NBC. Wanneer de productie van start gaat en wanneer de serie zal verschijnen, is momenteel nog niet bekend.

De opnames voor YOU seizoen drie zijn afgelopen november van start gegaan. Tot de nieuwe afleveringen op Netflix verschijnen, vind je misschien wel iets leuks in de lijst met de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.676.033
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141