YouTube introduceert functie die al bekend is van Pornhub

YouTube is een functie rijker, die je al kan kennen van Pornhub. Bij elke video kan je nu een extra balk zien die toont welke delen van de video meer of minder bekeken werden. Zo kan je zien welk deel het populairst is, wat handig kan zijn als je een specifiek moment in een video wil terugvinden.

Je hebt het misschien al gemerkt. YouTube heeft een extra functie toegevoegd. Die toont hoeveel elk deel van een video bekeken werd én toont daarbij ook het deel van een video dat kijkers het vaakst herhalen. De functie bestaat al enkele jaren op de pornosite Pornhub, maar blijkt nu ook handig te zijn voor bravere video’s.

Vaakst opnieuw afgespeeld

Sinds kort kan je op YouTube boven het rode balkje met je positie in de video een grafiek vinden. Die toont aan hoe vaak elk deel van de video bekeken is. YouTube duidt daarbij ook het deel van de video aan dat het vaakst herhaald werd.

De grafiek verschijnt boven de rode balk wanneer je er met je muis overgaat. Wanneer je over het meest herhaalde deel gaat, krijg je sterretjes en de boodschap “vaakst opnieuw afgespeeld” te zien. Het is al een tijdje mogelijk om video’s op te delen in verschillende hoofdstukken. Zo kan je snel ontdekken waar een nuttig deel van de video te vinden is. Dat kan vooral van pas komen bij tutorials of andere lange video’s. De nieuwe functie kan dat nog makkelijker maken, aangezien je nu kan zien welk deel het populairste is bij de kijkers en dus waarschijnlijk ook het belangrijkste. De functie werkt op desktop, maar ook op de mobiele versies van YouTube op iOS en Android.

Meer
Lees meer...