‘YouTube Rewind’ komt nooit meer terug

YouTube heeft bevestigd dat het nooit meer een YouTube Rewind-video zal maken om terug te blikken op een jaar op de videowebsite. Vorig jaar was er ook al geen YouTube Rewind. Toen had dat te maken met de coronapandemie. Maar het concept had al langer problemen.

Er komt nooit meer een YouTube Rewind. Dat heeft een woordvoerder van YouTube vandaag laten weten aan Tubefilter. Er was al enkele jaren veel controverse rond het jaaroverzicht van de videowebsite, maar die ligt volgens YouTube zelf niet aan de basis van de beslissing.

Meeste dislikes ooit

Zeggen dat de versie van YouTube Rewind uit 2018 slecht ontvangen werd, is een understatement. Tot op heden is YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind de video met de meeste dislikes op YouTube. In totaal kreeg de video al 19,56 miljoen dislikes. Daarmee laat het de nummer twee, Baby Shark Dance, met 14 miljoen dislikes ver achter zich.

In 2019 kwam YouTube toch nog met een YouTube Rewind, maar ook die viel niet in de smaak bij de kijkers. YouTube wilde gevat reageren op de geflopte versie van 2018, maar maakte het alleen maar erger. Ook deze video werd gebombardeerd met dislikes, waardoor het de op vijf na meest gedislikete video op YouTube is.

In 2020 kwam er geen YouTube Rewind. Door de coronapandemie was het moeilijk om de YouTubers samen te krijgen waardoor besloten werd een jaartje over te slaan. Maar die pauze wordt nu definitief. Tubefilter vernam van YouTube dat de videowebsite stopt met het maken van het jaaroverzicht. YouTube benadrukt daarbij dat de kritiek op de edities van 2018 en 2019 niet de reden is van de beslissing. Volgens de woordvoerder is het platform te groot geworden om alles samen te vatten in een video van enkele minuten. YouTube moedigt z’n creators wel aan om zelf een jaaroverzicht te maken.

Meer
Lees meer...