Zangeres is vijfde vrouw die Chris Noth beschuldigt van seksueel misbruik

Er is een vijfde vrouw die Sex and the City-acteur Chris Noth beschuldigt van seksueel misbruik. Het gaat om de zangeres Lisa Gentile die het nieuws bekendmaakte in een persconferentie. Noth zou haar zonder haar toestemming gekust hebben en haar borsten aangeraakt hebben. Nadien chanteerde hij haar zodat ze niets zou zeggen.

Chris Noth, die we vooral kennen als Mr. Big uit Sex and the City en recent ook And Just Like That…, wordt nu al door vijf vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. De nieuwste beschuldigingen komen van de zangeres Lisa Gentile.

Lisa Gentile

In een persconferentie met haar advocaat vertelde de zangeres Lisa Gentile haar verhaal. In 2002 zou Chris Noth haar hardhandig vastgenomen hebben, haar gekust hebben en haar borsten hebben aangeraakt. Gentile getuigde ook dat ze tijdens de feiten probeerde om Noth tegen te houden.

Na de feiten dwong Noth haar om niets te vertellen. Daarbij zei hij dat hij “haar carrière zou verpesten” en dat ze “nooit meer zal zingen”. Gentile durfde daarom niet te spreken tot nu. “Ze gelooft dat het anderen kan helpen die ook het slachtoffer werden van machtige mannen in hun leven”, klonk het bij de advocaat van Gentile.

Vijfde getuigenis

Lisa Gentile is de vierde vrouw die met haar verhaal naar buiten komt over Chris Noth. De eerste twee vrouwen getuigden anoniem in een artikel in The Hollywood Reporter. Zij vertelden allebei dat ze door de acteur verkracht werden. De eerste in 2004, de tweede in 2015. Noth ontkende meteen alles, maar toen kwam er ook een derde vrouw met haar verhaal naar buiten.

Het derde verhaal was opnieuw een anonieme getuigenis. Deze keer aan The Daily Beast. Het ging om een vrouw die vertelde dat Noth haar in 2010 probeerde te verkrachten, maar dat ze hem net op tijd kon stoppen. Daarna deelde ook actrice Zoe Lister-Jones haar verhaal over Chris Noth. Zij omschreef Noth als een “seksueel roofdier”. Ze getuigde dat Noth dronken op de set verscheen en zich “seksueel ongepast” gedroeg tegenover haar en een van haar collega’s. En nu is er dus ook een vierde getuigenis. Voorlopig blijft Noth zijn onschuld verdedigen.

Meer
Lees meer...