Left Right
scrollTop top

Zeldzame Pokémonkaart verkocht voor bijna kwart miljoen dollar


Tsunekazu Ishihara
© Pokémon CEO Tsunekazu Ishihara – Bron: Isopix

Een Pokémonkaart met de CEO van The Pokemon Company op werd voor 247.000 dollar (204.000 euro) verkocht op een veiling. Het is de duurste kaart ooit uit de collectie van 2017.

In een recente veiling werd een promotiekaart met een portret van Tsunekazu Ishihara, CEO van the Pokemon Company, verkocht voor zo’n 204.000 euro. Op de kaart zien we de CEO, zijn handtekening en Pokémon Rotom. Het is niet de duurste Pokémonkaart die ooit verkocht werd, maar wel de duurste uit de reeks die in 2017 uitkwam. Ook is het natuurlijk uniek omdat het niet echt over een Pokémonkaart gaat.

Waarde vervijfvoudigd

Deze promotiekaart werd geproduceerd en weggegeven voor de 60ste verjaardag van Ishihara. Op het wereldkampioenschap Pokémon in 2018 kregen alleen de dichte vrienden en medewerkers de kaart in handen. Er zouden tussen de 30 en 200 kaarten in omloop zijn. De waarde van de kaart is enorm gestegen. In juli van vorig jaar werd een kaart met PSA-waarde 10 voor 50.000 dollar (41.000 euro) verkocht. Nu is deze kaart, met PSA-waarde 7, voor vijf keer zoveel verkocht. PSA is een bedrijf dat een waarde plakt op speel- en sportkaarten. Op de markt is dat van het uiterste belang.

Charizard verkocht voor kwart miljoen euro

Het gaat hard voor verzamelaars van speelkaarten. Eerder deze maand werd er nog een American footbalkaart van quarterback Tom Brady verkocht voor 2,25 miljoen dollar (1,86 miljoen euro). Zo’n bedragen hoor je nog niet bij Pokémonkaarten, maar de prijs wordt week na week hoger. Holografische kaarten van Pokémon Charizard uit de eerste basisset gaan makkelijk voor enkele honderduizenden euro’s over de toonbank.Vorige maand nog werd een Charizard verkocht voor 311.000 dollar (257.000 euro). Het is maar de vraag in hoeverre de waarde van deze kaarten nog zal stijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…