Ziggy en Celester lossen nummer ‘Suikerspin’ mét verwijzingen naar ‘K2 zoekt K3’

We leerden Ziggy en Celester enkele maanden geleden kennen als kandidaten in K2 zoekt K3. Uiteindelijk wisten ze geen plekje in K3 te bemachtigen, maar dat betekende niet het einde van hun muzikale carrière. Nu hebben ze namelijk samen het nummer Suikerspin uitgebracht. Met een oude bekende in de videoclip.

Ziggy en Celester uit K2 zoekt K3 zijn terug. Ze grepen naast een plaats in K3 en bleven niet bij de pakken zitten. Ze bundelden hun krachten en hebben nu samen hun eerste nummer uitgebracht.

Suikerspin

Voor Suikerspin heeft het duo duidelijk goed gekeken naar K3. Zo gaat het nummer over een zoetigheid, maar is de tekst bij momenten toch een tikkeltje suggestief. Zo zingen ze onder andere: “Wind mij om je stokje al een suikerspin, laat me lekker draaien” en “Neem een hapje van mijn suikerspin”.

Celester komt pas in de tweede strofe aan bod en daarbij verwijst ze naar haar nederlaag in K2 zoekt K3. “Ik heb verloren, maar wel dankbaar. Ik heb gestreden want ik stond daar. Je kan gaan haten, maar je bla-bla-blaat. Ik ben gelukkig en tevreden. Kijk me aan, zie me staan, want je doet me leven. Ik heb geen tranen meer, geen waterval.” Vooral dat laatste is een overduidelijke verwijzing naar de nieuwe hit van K3.

Videoclip

Ook de videoclip van het nummer lijkt sterk op die van Waterval. Zo is het duo te zien in een ballenbad en in verschillende felgekleurde kamers. Ziggy en Celester worden ook bijgestaan door een groep dansers en een ander bekend gezicht.

Niemand minder dan Luca uit K2 zoekt K3 duikt ook verschillende keren op in de videoclip. Hij eet een stukje suikerspin, biedt het duo ook twee suikerspinnen aan en duikt ook nog een keertje op uit het ballenbad.

Bekijk hier de videoclip van Suikerspin van Ziggy en Celester (en Luca):

Achter de schermen

In een vlog nam Celester ons eerder deze week al mee achter de schermen van de opnames van het nummer en de videoclip. Daarbij kwamen we al te weten dat Luca een rolletje kreeg in de clip en z’n “suikerspin zou aanbieden” en “van een glijbaan zou glijden”. De glijbaanscène werd uiteindelijk dus uit de clip geknipt.

In diezelfde vlog is ook te zien hoe Celester afspreekt met de andere kandidaten van K2 zoekt K3. Daarbij zien we finalistes Amy en Diede, maar ook Chanel, Manou, Babette en Giana terug.

Bekijk hier de video van achter de schermen:

Meer
Lees meer...