Zin in een ijsje? Hier vind je de beste ijssalons van Brussel

De hitte heeft dan wel even pauze genomen, het is nog altijd zomer en dat betekent dat een ijsje zo nu en dan gewoon mag, nee … MOET! Ben je op bezoek in Brussel, woon of werk je in onze hoofdstad? Dan zijn dit volgens ons de beste plekjes om van een ijsje te genieten.

Het lekkerste ijs: Gaston

Gelegen op hetzelfde adres als Comus & Gasterea, een oud ijssalon met een zeer goede reputatie in de hoofdstad. Gaston slaagt erin om deze traditie aan het Sint-Katelijneplein verder te zetten. Uiteraard zijn het artisanale ijsjes met zeer originele smaken. Je mag zelf kiezen: caramel met gekarameliseerde pecannoten, rijstpap met Iraanse saffraan, abrikoos-yuzu, of een combinatie van meloen, komkommer, munt, tomaat en basilicum. Zo’n bijzondere kaart maakt dat het niet de goedkoopste ijsjes van Brussel zijn. Voor één bol betaal je 2,20 euro, voor twee bolletjes 3,80 euro, en voor drie bolletjes 5,40 euro. Op kwaliteit staat een prijs.

Adres: Baksteenkaai 86, 1000 Brussel

De klassieker: Glacier Zizi

Het ijssalon Zizi is een fenomeen in Brussel, want de zaak bestaat al meer dan 60 jaar. Je hebt er de keuze uit meer dan dertig smaken, en je kan er in het weekend ijs kopen tot 23 uur (in de zomer zelfs tot middernacht). De kaart krijgt regelmatig een update, zodat ze je blijven verrassen. Je vindt er vooral de klassieke smaken, maar je kan ook een bolletje Kriek-ijs of cuberdonijs bestellen. Je moet er wel voor naar Ukkel rijden.

Adres: Onderlinge Bijstandstraat 57A, 1180 Ukkel

Van onze Waalse vrienden: Capoue

Capoue verkoopt zowat overal in Brussel en Wallonië ijsjes. In de hoofdstad alleen al zijn er een tiental adresjes waar je hun ijs kunt kopen. Er zijn de vaste smaken: vanille, chocolade (wit en donker), karamel, speculaas, pistache en de andere klassiekers. Maar er zijn ook tijdelijke smaken zoals bergamot, witloof, jasmijn, limoncello, honing, kastanje en tal van anderen. En als je meer van sorbet houdt, is er ook keuze genoeg.

Italiaans ijs: Il Gelato

Wie ijs zegt denkt natuurlijk aan Italië, dus mag een goed Italiaans ijssalon in de hoofdstad van Europa niet ontbreken. Il Gelato respecteert de tradities van ijs maken en biedt voorts ongeveer 30 smaken aan. De meest opvallende: amaretto, Nutella, kaneel, cappucino of panacotta. Het ijs is bedoeld om mee te nemen, een bolletje kost 2 euro, voor drie bolletjes betaal je 6,60 euro.

Adres: Vanderkinderestraat 168, 1180 Ukkel

Biologisch ijs: Le Framboisier Doré

Ze noemen het zelf “glace à l’ancienne” en dat is de beste manier om het pure ijs te omschrijven. Je waant je in een poppenhuisje wanneer je in de winkel staat. Voor 2 euro per bolletje hoef je niet te twijfelen. Je kan er bijvoorbeeld proeven van natuurlijk ijs op basis van groene citroen.

Adres: Baljuwstraat 35, 1050 Elsene

Als het altijd chocolade mag zijn: Marcolini

Pierre Marcolini is bekend voor zijn macarons en chocolade, maar hij verkoopt ook Italiaanse ijsjes. Het hoeft geen verrassing te zijn dat je naast smaken als karamel en vanille vooral chocolade in z’n ijs terugvindt. En wie z’n chocolade al eens geproefd heeft, kan beamen dat z’n ijsjes geweldig moeten zijn.

Adres: Minimenstraat 1, 1000 Brussel

Frozen yoghurt: Mellow

Tegenwoordig laten we een ijsje al eens links liggen voor een andere lekkernij: frozen yoghurt. Dat is yoghurt waar suiker aan is toegevoegd en die dan wordt bevroren. In Brussel kan je frozen yoghurt proeven in Mellow, in een winkel die op het huisje van Hansje en Grietje lijkt. Uiteraard kies je zelf de topping. Die kan gezond zijn en uit fruit bestaan, maar je kan natuurlijk ook voor nog meer zoetigheden zoals chocolade gaan. Die supplementen zijn zelfs gratis. Niet slecht, hé?

Adres: Londenplein 10, 1050 Elsene

Het beste concept: Le Petit Nuage

Een jonge Fransman begon met dit project in Brussel. Hij verplaatst zich door de hoofdstad, en je kan hem zelfs voor feesten boeken. Zijn standje ziet er prachtig uit en z’n ijsjes zijn overheerlijk. Uiteraard kan hij geen ruim assortiment meenemen in zijn karretje, dus is de keuze beperkt tot tien smaken. Je moet een beetje geluk hebben om hem tegen te komen, maar de beste kansen heb je in het Leopoldpark in Etterbeek, en op het Luxemburgplein.

Smakelijk!

Meer
Lees meer...