Zo vind je in no-time jouw dubbelganger op Facebook

Zo vind je in no-time jouw dubbelganger op Facebook

Algemeen wordt aangenomen dat ieder van ons op deze aardbol zeven mensen heeft die sprekend op ons lijken. Maar begin die maar eens te zoeken … Gelukkig biedt het internet voor alles een oplossing: dankzij drie nieuwsgierige vrienden uit Dublin kan je nu in no-time je eigen doppelganger vinden.

Met zo’n zeven miljard mensen zijn we op onze aardbol en toch … hoe vaak krijg je niet te horen: “Oh my god, jij lijkt sprekend op mijn vriend! Jullie zouden tweelingen kunnen zijn!”. Het inspireerde Harry English, Niamh Geaney en Terence Manzanga om het project ‘Twin Strangers’ te lanceren.

Ze maakten een website en Facebook-, Twitter-, YouTube- en Instagram-accounts met maar één doel voor ogen: binnen de 28 dagen hun eigen look-alike vinden. Overal stelden ze dezelfde simpele vraag: “Ken je iemand die op ons lijkt?”.

Binnen de kortste keren werden ze overrompeld met meer dan 6.000 berichten per dag. Niet alleen mensen die beweerden hun evenbeeld gevonden te hebben, maar vooral enthousiastelingen die zelf ook hun identieke tweeling wilden vinden. Niamh verzamelde alle ingezonden foto’s in Facebook-albums en zo is het dat de Twin Strangers-pagina het online-mekka werd voor mensen die hun look-alike out there zoeken. Met maar liefst 180.000 zijn ze al.

She did it!

Niamh was de eerste van de drie die met succes haar tweeling vond. Een zekere Karen Branigan, met dezelfde kleur ogen, dezelfde neusvorm en gezichtsuitdrukking, die dan ook nog eens amper een uurtje van haar vandaan woonde. De twee ontmoetten elkaar, schminkten zich om nog meer op elkaar te lijken en gingen samen op de foto. Het resultaat is opmerkelijk.

Yeah … science, b*tch!

Het look-alike-verhaal is wetenschappelijk verklaarbaar. Verschillende Amerikaanse onderzoekers deden er al studies naar. Volgens hen zijn er maar een beperkt aantal gezichten en gezichtstrekken. De vorm van de neus, de hoogte van de wangen en je oogkleur bijvoorbeeld. Met meer dan een miljoen mensen binnen dezelfde etnische groep, is er dus een grote kans dat er minstens iemand tussenzit die overeenkomsten heeft in al deze eigenschappen. Ergens op de wereld loopt er dus iemand rond met jouw gezicht.

He’s out there!

Buiten Niamh Geany, hebben de drie vrienden hun look-alike nog niet gevonden. Ze hebben nog maar tot 27 april om dat te doen. Kijk dus zeker eens op hun pagina, misschien ken jij hun dubbelganger wel. Of je kan er een foto van jezelf indienen en op zoek gaan naar de jouwe!

Gesponsorde artikelen