‘Zondag met Lubach’ houdt ermee op na dertien seizoenen met emotionele laatste aflevering

Het satirische Nederlandse televisieprogramma Zondag met Lubach was gisterenavond voor het laatst te zien op televisie. Na dertien seizoen houdt Arjen Lubach er op een hoogtepunt mee op. De emotionele laatste aflevering bevatte heel wat verwijzingen naar hoogtepunten uit eerdere afleveringen.

Zondag met Lubach is niet alleen in Nederland razend populair, het is ongetwijfeld ook één van de bekendste Nederlandse programma’s in België. Heel wat Belgen kijken de show via het YouTube-kanaal van Zondag met Lubach waar alle thema’s vlak na de uitzending op verschijnen. Af en toe wist het programma zelfs wereldwijd te scoren. Denk daarbij vooral aan The Netherlands Second-sketch die viraal ging.

De eerste aflevering ooit van Zondag met Lubach werd uitgezonden op 9 november 2014. In dat eerste seizoen haalde het programma amper 200 à 300.000 kijkers, iets wat de laatste seizoenen zou oplopen tot meer dan 2 miljoen.

Extra seizoen

In principe zou Zondag met Lubach al stoppen na de twaalfde reeks in november vorig jaar. Presentator Arjen Lubach wou namelijk even meer tijd hebben om theatershows te doen. De coronamaatregelen zorgden er echter voor dat dat tijdelijk niet mogelijk is en dus besloot Lubach om nog één extra seizoen te maken. Daarvan is afgelopen zondag nu dus de laatste aflevering uitgezonden.

Toekomst?

Wat Arjen Lubach hierna gaat doen, is nog niet geweten. Volgens de Nederlandse radiopresentator Wilfred Genee zullen we Lubach niet lang moeten missen op het scherm. Hij zegt gehoord te hebben dat Arjen Lubach na de zomer met een nieuw programma komt op zaterdagavond. Voorlopig is het wel nog onduidelijk hoe die eventuele comeback er zal uitzien.

Meer
Lees meer...